Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Smagen af påske


Smagen af påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"P-dag"! Det har næsten samme skæbnesvangre klang over sig som den rimende navnefætter "D-dag", dagen, hvor de allierede styrker gik i land i Normandiet. Dagen, hvor tusinder af unge mænd med hele fremtiden foran sig og hovederne fyldt med drømme endte deres alt for få dage på strandene skvulpende rundt i vandkanten, mens deres tøj, deres hår og deres munde langsomt blev gennemvædet af og fyldt med en gyselig djævlebryg af havvand, blod og dieselolie.

Hvilket på elegant vis bringer os tilbage til P-dag, dagen hvor tusinder af unge mænd med hele fremtiden foran sig og hovederne fyldt med drømme ofte ender med håret, tøjet og mundene gennemvædet af og fyldt med en gyselig djævlebryg, der smager lidt hen i retning af en blanding af havvand, blod og dieselolie.

Jeg har aldrig fattet den store festivitas, der er forbundet med den årlige dag, hvor de danske bryggerigiganter åbner for hanerne og lader deres fesne, kønsløse, marginalt mere af-noget-smagende påskebryg flyde ud fra de dovne haner. Øl, der synes at have som sit primære formål i sit middelmådige liv at fornærme så få smagsløg som overhovedet muligt og glide så uendelig anonymt igennem fordøjelsessystemet, at den gør vaniljeis rangen stridig som den mest anonyme næring, et menneske kan indtage. Den slags burde ikke fejres med sin egen mærkedag.

Men der ER heldigvis alternativer til påskepjasket, og i dette nummer af Gear får du de smagskloges helt store rundtur i påskebryggens forunderlige rige, hvor smagen er Øllernes Konge. Øl-eksperternes treenighed fælder dom over det bedste - og lidt af det værste - som bryghusene i disse dage paraderer rundt i supermarkedernes gange. Personligt glæder jeg mig til at smage topscoreren Embla fra Munkebo Mikrobryg, men også Abelgren & Ramvads nr. 21, der alene i kraft af at være lukket med prop i stedet for kapsel virker lidt mere smart og eksotisk.

De tusinder unge mænd døde ikke på Normandiets strande, og Jesus gav - for den sags skyld - heller ikke sit liv på korset langfredag for, at vi skulle sidde og hælde Kylle-Kylle i ansigtet. Palmesøndag BEHØVER ikke blive til Kvalmesøndag, for påsken kan smage langt bedre og af langt mere end havvand, blod og diesel.

Peter Becher Damkjær

pebp@jfmedier.dk