Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


- Let røven og find folk, der er klogere end dig

Klosterkroen, Blomsten og bien, Den brølende and, Viggos, Lørups vinstue og Undergrund i Odense og The brick i Aarhus. Som partner i Bargroup er Bjørn Hentze involveret i en række barer og restauranter og er lige nu i færd med at forvandle Storms Pakhus på havnen i Odense til et street food-marked. Foto: Kim Rune

- Let røven og find folk, der er klogere end dig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjørn Hentze er en af fire yngre og initiativrige partnere i Bargroup, der står bag i alt syv barer og restauranter i Odense og Aarhus og snart også et street food-marked. Få her hans fif.

Seks barer og restauranter i Odense, en enkelt i Aarhus og nu snart også - i samarbejde med Copenhagen Street Food - et street food-marked i Storms Pakhus ved Odense Havn. 34-årige Bjørn Hentze er en af fire partnere i Bargroup og leverer her fem tips til at sætte initiativer i værk:

1 Let røven - intet kommer dumpende i skødet på dig.- Størstedelen af vores idéer skabes ved, at vi er ude og socialisere og netværke med andre. Det handler om at være til stede.

2 Tro på dig selv - alt for mange gode ideer bliver ikke til noget, fordi man ikke tror nok på det.- Jeg har ofte taget mig selv i at tænke, at "den idé er ikke god nok", eller at "det er der sikkert andre, der allerede har tænkt på". Og hvis man altid tænker sådan, så bliver ingen idéer til noget. Men selvom man skal tro på sine idéer, er sparring lige så vigtigt, og endnu vigtigere er relevant sparring. Det er klart, hvis du spørger din veninde, om du skal investere flere millioner i en bar, vil hendes råd være et nej. Derfor skal du rådføre dig med relevante personer i opstartsfasen, så de kan hjælpe dig med processen.

3 Vær parat til at fejle - kloge folk har sagt, at man lærer mere af sine fejl end af sin succes.- Jeg er enig, men tror næppe, nogen sidder og smiler efter en konkurs og tænker "hold nu kæft, hvor er jeg bare lige blevet klogere". Alle fejler, og vi har også lært rigtig meget af de mindre gode forretninger, vi har lavet. Derfor skal man ikke bare kaste sig hovedkulds ud i alle idéer, man får. Man må godt tænke sig om.

4 Omgiv dig med folk, der er klogere end dig selv - ingen kan alt selv, og hvis du vil fremad, så erkend det. Jo før jo bedre.- I vores koncern er vi fire partnere, der alle har forskellige personlighedsprofiler og kompetencer. Jeg er overbevist om, at det er en af grundene til, at vi er nået så langt i dag. Det har taget os lang tid at lære at udnytte hinandens kompetencer, men når det lykkes, så kan man flytte bjerge.

5 Gør det, og gør det ordentligt - der findes ingen genveje til succes. Nogle veje er kortere end andre, men uanset hvad så sørg for, at du kan stå inde for det.- Jeg arbejder i en branche, som bestemt ikke har det bedste ry. Jeg tror på, at hvis du vil have rigtig succes, skal folk vide, at de kan stole på dig. Vi har altid haft det motto, at vi ikke løber fra en aftale. Hvis vi siger ja til noget, kan man regne med os. Det, tror jeg, smitter af på ens virksomhed og kan være med til at åbne døre for nye forretninger eller samarbejder. Det er også en af grundene til, at vi i dag er partnere i Odense Street Food i Storms Pakhus.