Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Bliv klogere på rodfrugter

Familien Vestergaard hos Danroots er for første gang med i arrangementet: Åbent Landbrug, der finder sted den 17. september.

Bliv klogere på rodfrugter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag den 17. september er der også Åbent Landbrug i Tange, hvor Danroots inviterer indenfor i produktionen.

Tange: Et rigtig populært arrangement for mange mennesker, ikke mindst børnefamilier, står også i år for døren, nemlig Åben Landbrug. I år der også mulighed for at besøge et lokalt landbrug i form af Danroots, der godt nok ikke har nogen køer som kan klappes, men til gengæld så meget andet interessant at byde på. 

Det er søndag den 17. september mellem klokken  10 og 16 at landbrug hele landet over åbner op for offentligheden, og hos Danroots i Tange inviterer Familien Vestergaard besøgende ind for at se det store produktionsanlæg, der hver dag spytter store mængder gulerødder ud i både poser og sække.

Danroots, der af mange stadig kendes som Tange Frilandsgartneri, er en familiedrevet virksomhed, der igennem snart fire generationer har dyrket rodfrugter som pastinakker, persillerødder, rødbeder, gulerødder og jordskokker, som efterfølgende kan købes i supermarkeder landet over.

Gulerodskage

År for år er efterspørgslen steget og i dag dyrker Danroots 2.600 hektar jord - fordelt på 700 hektar rodfrugter og 1.900 hektar korn. Gulerødderne dyrkes både som konventionel og økologisk - de øvrige rodfrugter er alle økologiske.

Omkring 80 procent af omsætningen kommer fra det økologiske salg.

Vælger man at besøge Danroots kan man både få en rundvisning i produktionen, se maskinudstillingen mens børnene kan få lov til at lege i en dertil indrettet halmlegeplads.

Danroots har også inviteret adskillige andre lokale virksomheder til at deltage på dagen, og man kan således også høre om biernes mange egenskaber ved biavler Niels Peder Killerich samt hygge sig med bålmad og fortællinger sammen med ansatte ved Energimuseet.

Er man mere sulten så er der både salg af lokal is og hotdogs og naturligvis også gulerodskage samt diverse friske rodfrugter.