Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Opskrift: Ramsløgbrød

Foto: Skovdalnordic.com

Opskrift: Ramsløgbrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg har aldrig været specielt god til at samle ramsløg i naturen. Jeg køber dem i butikken. Endda ramløgspesto køber jeg færdig. Svansø har en udmærket en af slagsen.

Men jeg ved, at der er masser af mennesker, som går lange ture i skoven, og så er det jo bare at plukke løs.

 

25 g gær 

6 dl Vand 

2 tsk salt 

8 dl mel 

Et glas ramsløgspesto 

1 dl græskarkerner 

 

Opløs gæren i vandet sammen med salt.

Tilsæt ramsløgspestoen.

Finhak halvdelen af græskarkernerne og bland i sammen med melet.

Ælt dejen igennem og lad den hæve cirka en-to timer.

Dej dejen i 18 boller og læg dejen i forme - gerne til minirugbrød.

Pensl med lidt sammenpisket æg og drys med resten af græskarkernerne.

Bag 180 grader 15-20 minutter.