Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Ny restaurant på Nytorv åbner på torsdag

Det er kun de sidste forberedelser, der mangler for holdet bag St. Michaelsberg. Fra venstre ses Thea Thomsen, Kasper Sørensen og Ida Sigaard. Foto: Morten Dueholm


Ny restaurant på Nytorv åbner på torsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye St. Michaelsberg, restaurant og ølstue på Nytorv, sigter efter at blive byens folkelige sted med liv og glade dage alle dage.

Oprindeligt var det målet at slå dørene op i forbindelse med åbningen af Snapsting på Nytorv i lørdags. Men renoveringen af lokalerne og indretningen har trukket ud og St. Michaelsberg kunne ikke nå at blive klar. En renovering, der har stået på i månedsvis.

»Vi kunne ikke nå det. Og vi ville ikke åbne dørene og vise frem inden det hele er på plads, og vi er helt klar,« fortæller Esben Svenning, administrerende direktør i St. Michaelsberg Danmark og idemand til den første restaurant i det, der efter planen skal blive til flere i et landsdækkende franschise-koncept.

St. Michaelsberg er et af Tysklands ældste ølmærker og har en historie, der går hele ni århundreder tilbage i tiden. Den nye restaurant vil kredse om det gode øl og i køkkenet er det tyske og det danske køkken i fokus. Det betyder schnitzler, ølgryde og karrywurst. Et solidt måltid og kvalitetsøl skal være trækplastret hos St. Michaelsberg, der har indrettet sig i de tidligere kommunale bygninger med facade til det nye Nytorv.

»Vi vil gerne skabe et folkeligt sted, hvor folk kommer og bruger det, som de vil. Det skal være et sted med liv alle dage og ikke kun i weekenden,« siger Esben Svenning, der har stået fadder til flere af byens andre restauranter, senest Oakhouse ved Palads Hotel.

Stor begejstring

Det er også planen, at Esben Svenning skal videre og etablere St. Michaelsberg-restauranter i andre byer, når Viborg er kommet godt i gang.

Den daglige drift kommer et trekløver bestående af restaurantchef Ida Sigaard, køkkenchef Kasper Sørensen og daglig leder Thea Thomsen til at stå for. Og de glæder sig til endelig at komme i gang.

»Vi glæder os bare så meget til at vise stedet frem. Vi har set frem til det i lang tid, og nu vil vi bare gerne i gang,« siger Ida Sigaard.

»Der er mange, der har stukket hovedet ind for at kunne følge med i, hvad der foregår. Og de har alle været meget begejstrede. Så det er vi selvfølgelig også,« tilføjer Thea Thomsen, der kommer til at stå i spidsen for de omtrent 20 deltidsmedarbejdere i restauranten.

St. Michaelsberg kommer til at have plads til 90 gæster i restauranten. Dertil kommer pladser ved den store bar og yderligere omtrent 100 pladser udenfor på Nytorv. Efter planen vil der torsdag middag være en lille reception, inden dørene åbnes for viborgenserne klokken 17.00.