Klassiske luftkølede får nyt liv som elbiler

Ældre luftkølede VW- og Porsche-modeller kan få nyt liv som elbiler hos det californiske firma Zelectric, som ombygger både bobler og busser. Foto: Zelectric

Klassiske luftkølede får nyt liv som elbiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Californisk firma har specialiseret sig at ombygge ældre luftkølede VW- og Porschemodeller til elbiler. Men det er en dyr omgang.

Ånden fra 1968 har fået nyt liv i det miljøbevidste Californien, hvor "The Summer of Love" var med til at sparke ungdomsoprøret i gang året før. Her kan ejere af datidige ikoner som VW Beetle-modeller og VW Samba-bussen- som ofte forbindes med hippie-bevægelsen - få konverteret de luftkølede boxermotorer om til eldrift.

Det er firmaet Zelectric, som har skabt en større produktion af bilerne, der også omfatter andre 60'er- og 70'er-modeller som VW Ghia, Porsche-modellerne 356, 911 og 914T samt terrænbilen VW Type 181, som på de kanter kaldes "the Thing". Hvis man ikke ejer bilerne, eller selv finder en donorbil i rimelig stand, kan Zelectric også selv stå for hele pakken. Elmotorerne yder fra 65 til 88 hk, men kan også boostes til 122 hk og kan give de ældre biler en lydløs topfart på op mod omkring 160 km/t.

Zelectric lover en rækkevidde på 160 km, men folkene bag er på vej med en opgraderet motor og batteripakke, som yder godt 160 hk og giver en rækkevidde på 240 km. Kantede modeller som bussen og "the Thing" vil dog have mindre rækkevidde, lyder det fra firmaet.

Bag foretagendet står iværksætteren og VW-entusiasten David Bernardo, der droppede sit job som art director i Silicon Valley og nu skriver "Retrofuturist" på sit visitkort. Målet er dog ikke primært at skabe grøn transport, men at give de gamle luftkølede modeller mulighed for at rulle mange år endnu i det solbeskinnede Californien.

Det er dog heller ikke billigt at få drømmen om en elektrisk Boble realiseret. Hvis man selv kommer med bilen, begynder priserne ved 54.500 dollars - eller 330.000 kr. Prisen på en komplet bil begynder fra 73.500 dollars - eller 447.000 kr.

Klassiske luftkølede får nyt liv som elbiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce