Ny Hyundai brintbil klarer 800 km på en tank

Den nye Hyundai Nexo har en rækkevidde, der hedder 800 km på en tankfuld brint. Foto: Hyundai

Ny Hyundai brintbil klarer 800 km på en tank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det koreanske bilmærke klar med brintbilen Nexo, der afløser Ix35 og klarer 800 km på en tankfuld.

En ny generation af biler med brændselsceller er nu på vej fra Hyundai. Det koreanske mærke har netop vist Nexo, som afløser iX35 og byder på en række teknologiske nyheder. Først og fremmest er den teoretiske rækkevidde nu vokset med 216 km til 800 km for bilen, hvor brint omdannes til energi, der driver en elmotor.

Hyundai fremhæver, at bilen kan boost-starte fra temperaturer på minus 20 grader, hvilket hurtigt gør den køreklar i koldt vejr. Samtidig er bilen vokset en tand i forhold til iX35, mens der er kommet flere kræfter under hjelmen. Det betyder, at Nexo yder 163 hk.

Danmark er forsøgsland inden for brintbiler og Nexo er da også på vej til de danske veje. Den lander herhjemme i efteråret 2018. Priserne kendes endnu ikke, men det bliver i alle tilfælde en nichebil.

Flere stationer på vej

En række aktører er i gang med at opbygge et landsdækkende netværk af brinttankstationer, som dækker de større byer på tværs af landet. En halv snes er brinttankstationer i drift i dag, og i løbet af de kommende år forventes yderligere på banen, når antallet af brintbiler øges.

Tankstationerne etableres og drives i et samarbejde mellem danske energi, gas- og teknologivirksomheder. De ligger typisk ved eksisterende servicestationer eller større centrale parkeringspladser. Optankningen sker som benzin eller diesel og tager få minutter. Brint sælges ifølge folkene bag til en pris per kilometer, som svarer til prisen ved benzin. Produktionen af brint sker ud fra elektricitet indkøbt med grønne certifikater - enten på selve tankstationen eller centralt.

Ny Hyundai brintbil klarer 800 km på en tank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce