40 millioner kroner skal styrke regional tv- og filmkunst

Arvingerne er en af de tv-serier, der har nydt godt af en regional filmfond. Socialdemokratiet vil med et nyt forslag oprette en Danmarkspulje, så der kan komme endnu flere penge til regional tv- og filmkunst.Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix.

40 millioner kroner skal styrke regional tv- og filmkunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et nyt udspil forud for medieforliget foreslår Socialdemokratiet, at der oprettes en Danmarkspulje til de regionale filmfonde på Fyn og i Jylland.

40 millioner kroner over fire år til de to regionale filmfonde på Fyn og i Jylland. Sådan lyder det helt kontant fra Socialdemokratiet i et nyt udspil forud for det kommende medieforlig.

Fondene Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn støtter allerede i dag den regionale produktion af blandt andet spillefilm, der produceres i det vestdanske eller fynske område, og det vil Socialdemokratiet gerne understøtte endnu mere.

- Udgangspunktet er simpelthen, at vi i Socialdemokratiet gerne vil have flere historier fortalt både i tv, på film og i dokumentarfilm, der afspejler hele Danmark, og der har vi allerede god succes med de to regionale filmfonde. De har netop været med med til at sikre et bedre og mere dækkende danmarksbillede i film og på tv. Udover det har de også været med til at skabe kreative job i tv- og filmbranchen fordelt i hele Danmark. Det, mener vi, der er behov for at styrke yderligere, fortæller medie- og kulturordfører i Socialdemokratiet Mogens Jensen.

I dag ser du simpelthen mange flere film, der foregår ude i Danmark. Det er ikke længere bare en hovedstadsvirkelighed, der bliver gengivet.

Filmfondenes gode arbejde skal fortsætte

Pengene vil ifølge Mogens Jensen række til at kunne støtte i omegnen af 20 til 40 spillefilm. Danmarkspuljen forudsætter dog, at FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje hver især øger deres egetbidrag på 2,5 millioner kroner årligt.

- De regionale filmfonde har i forvejen været gode til at skabe finansiering til dansk film, og det har de gjort ved, at kommunerne også er begyndt at engagere sig og er begyndt at bidrage til dansk filmproduktion i hele landet. Det har vi set en lang række eksempler på på Fyn, hvor mange kommuner nu støtter filmfonden. Den udvikling vil vi gerne se fortsætte.

- Vi finder det helt naturligt at bakke op om de her fonde, som jo har været med til at ændre dansk film. I dag ser du simpelthen mange flere film, der foregår ude i Danmark. Det er ikke længere bare en hovedstadsvirkelighed, der bliver gengivet, siger Mogens Jensen.

Danmarkspuljen på de 40 millioner kroner vil, i fald forslaget går igennem, blive ligeligt fordelt mellem de to fonde og vil skulle komme fra licensmidlerne.

40 millioner kroner skal styrke regional tv- og filmkunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce