Det ved vi om hjemløse


Det ved vi om hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af hjemløse har været stigende. Her er xx fakta om dem, der ikke har et hjem.

1. En hjemløs er...

Man er hjemløs, hvis man hverken har bolig eller værelse, men er henvist til midlertidige alternativer. Man er også hjemløs, hvis man bor midlertidigt og uden kontrakt hos venner, bekendte eller familie. Denne gruppe kaldes også sofa-surfere.

2.Der bliver flere

Antallet af hjemløse har været stigende de seneste år. Ifølge VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) var der i 2017 6.635 hjemløse mod 6.138 i 2015. Det er et øjebliksbillede optalt i uge 6. Der laves lignende tællinger i resten af Europa.

3. Flere unge

Bag stigningen gemmer sig, at der bliver flere unge hjemløse. Siden 2009 er antallet af unge mellem 18 og 24 år uden bolig fordoblet fra 633 til næsten 1.278 hjemløse. En stor del af de unge har enten misbrugsproblemer, psykiske lidelser eller begge dele.

4. Flere i provinsen

Der er også en tendens til, at der bliver flere hjemløse i provinsbyer som Esbjerg, Fredericia, Vejle, Nyborg og en stribe andre provinsbyer. I Købehavns omegn stiger antallet også, mens det falder en smule i selve København og ret markant i Odense.

Det ved vi om hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce