Forstå spillet i amerikansk fodbold


Forstå spillet i amerikansk fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikansk fodbold går, kort fortalt, ud på at det hold, der har bolden, arbejder sig ned ad en bane på 100 yards (ca. 110 meter), for at nå endzone og score et touchdown, som gælder for seks point. Det kan suppleres med et point mere, hvis en såkaldt kicker kan sparke bolden igennem de to gule stænger, der står for enden af banen. Det hold, som har bolden og skal forsøge at nå ned i endzone, kaldes offense eller angrebet, og den vigtigste spiller her er quarterbacken.

Quarterbacken står bag ved en linje af oftest fem spillere, og han er den spiller som normalt modtager bolden og enten giver den til runningbacken, der løber med bolden, eller kaster den til wide receivere. Quarterbacken kan også selv løbe med bolden.

Offence har fire forsøg eller downs til at nå 10 yards. Når de over de 10 yards, får de fire nye forsøg, men målet er altid at nå endzone. Bliver offense stoppet, inden de når 10 yards, kan de bruge deres fire forsøg på at få kickeren til at sparke et field goal, som giver tre point. Er der for langt til at sparke field goal, får man ofte punteren til at sparke bolden så langt ned ad banen som muligt, så det andet hold har lang vej til den modsatte endzone.

Det hold som skal stoppe offense fra at score touchdown, kaldes defense eller forsvar. Det består af en defensiv linje, som har til opgave at nå ind til quarterbacken, inden han kaster bolden, eller få stoppet runningbacken i løb. Når bolden forbi den defensive linje, er det op til de såkaldte defensive backs at stoppe den spiller, der har bolden. Hvis defense får fat i bolden, kan forsvarsspilllerne selv løbe ned i det andet holds endzone og score touchdown.

Forstå spillet i amerikansk fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce