Opdragelsesekspert: Kærlighed er ikke nok

Sofie Münster ny formand for Børne- og socialministeriets panel af eksperter og meningsdannere i "Opdragelsesdebatten". PR-foto

Opdragelsesekspert: Kærlighed er ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sofie Münster skal lede regeringens debat om børneopdragelse.

- Hvad bliver din rolle som formand for ekspertpanelet for børneopdragelse?

- I panelet skal vi samle forskere og meningsdanner, der kommer med forskellige perspektiver, og så skal jeg samle dem og den ny viden, som arbejdet frembringer. Meningen er at finde perspektiver på den moderne børneopdragelse, som kan belyse, hvordan samspillet mellem familieliv og politik kan se ud i fremtiden.

- Er der noget politik i børneopdragelse?

- Debat og holdninger og meninger, der brydes, er også politik. Opgaven er at kvalificere de valg, vi træffer derhjemme i familierne. Og viden har aldrig gjort mennesker dårligere til at træffe valg.

- Opdrager vi vores børn for dårligt i dag?

- Det handler ikke om, hvorvidt vi er gode eller dårlige, men om hvilke krav samfundet stiller i dag. Vi er blevet sundere, har større velstand og er mere trygge, men der er også nogle andre ting, der har gjort det vanskeligere at være barn. De skal træffe flere valg selv og bl.a. det gør, at flere føler sig pressede og ensomme. Børn har i dag i højere grad brug for en følelsesmæssig robusthed, og det kræver en kerne af værdier.

- Hvad er det bedste, vi kan få ud af sådan et ekspertpanel?

- At vi på baggrund af viden kan få en bred debat blandt forældre og i medierne, så folk træffe nogle kvalificerede valg om hvad der er rigtigt hjemme hos dem. Vi skal gøre forældre bedre rustet til børneopdragelse.

- Bliver vi bedre til at opdrage vores børn, når I har afrapporteret til ministeren?

- Det er et håb, at vi kan være med til at pege på løsninger, at vi kan pege fremad i stedet for bare at pege fingre. Vi skal diskutere familietid, hvordan vi bruger tiden, og hvad f.eks. skærme betyder for opdragelsen. Hvordan vi bygger vores børn op som mennesker til at tage ansvar og håndtere pligter, og hvordan de ikke bare kan have gavn af fællesskaber, men også kan være med til at bygge dem op og gøre dem stærkere.

Sofie Münster
Sofie Münster, ny formand for Børne- og socialministeriets panel af eksperter og meningsdannere i "Opdragelsesdebatten". 32 år.Driver hjemmesiden Nordic Parenting.

Forfatter til bøgerne "Klog er noget, man øver sig på" og "Kærlighed er ikke nok".

Vært på programserien "Opdrag en vinder" på TV2.

Tidligere formand for Løkkefonden og chefkonsulent i Venstre.

Cand.scient.pol fra Københavns Universitet.

Opdragelsesekspert: Kærlighed er ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce