Super Bowl - verdens største sportsbegivenhed


Super Bowl - verdens største sportsbegivenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avisen Danmark giver dig her fem af de mest opsigtsvækkende ting i og omkring verdens største sportsevent, Super Bowl.

1

Når Philadelphia Eagles og New England Patriots mødes i årets Super Bowl, er det med nogle af de største stjerner på holdene - og dermed også nogle af de største lønninger i sporten. Ligaen har et loft over, hvor meget holdene må bruge på spillerlønninger, hvilket er årsagen til, at den måske største spiller nogensinde, Patriots´ Tom Brady, spiller under en kontrakt, der giver holdet mulighed for at betale andre store stjerner. Selv om Brady uden tvivl kunne tjene mere, er han stadig godt betalt, med hvad der svarer til lidt over 130 mio. kr. om året i lønningsposen. Til sammenligning tjener den dårligst betalte spiller i Eagles' trup, Jon Toth, ca. tre mio. kr. årligt.

2

Til Super Bowl er selve kampen kun en del af det kæmpe show, der hvert år sættes op. Især det såkaldte half time show er en kæmpe seermagnet, og det trækker hvert år nogle af de største pop- og rockstjerner til en kæmpe koncert i pausen. Af tidligere performere kan nævnes Michael Jackson, Prince, Beyonce og Katy Perry, mens det sidste år var Lady Gaga, der gav koncert i halvlegen. I år er det kæmpestjernen Justin Timberlake, som skal optræde. Nationalmelodien, der synges inden kampen, fremføres i år af popstjernen Pink.

3

Der er begrænsede pladser til Super Bowl, og billetterne koster i gennemsnit ca. 35.000 kr. Derfor må langt de fleste fans nøjes med at se kampen på tv. Mange arrangerer såkaldte Super Bowl-parties, hvor man ser kampen i godt selskab og spiser en masse mad. Hele 27,5 procent af alle amerikanere, planlægger ifølge Wallethub.com at deltage i sådan en fest, hvor de vil indtage over to mia. kyllingevinger, fem mio. kg. ribs, 13.000 ton chips og omtrent én mia. liter øl. Dagen efter Super Bowl købes der derfor også 20 procent mere syreneutraliserende medicin end normalt og ca. 1 ud af 10 amerikanere bliver væk fra arbejdet.

4

Reklamepauserne er en stor del af Super Bowl. Hele 24 procent af amerikanerne mener ifølge Wallethub, reklamerne er det bedste ved at se Super Bowl. Eftersom Super Bowl hvert år er det mest sete program i USA og ofte i hele verden, koster 30 sekunders reklametid under dette års Super Bowl, over 30 mio. kr. Tv-kanalen NBC regner med at tjene over tre mia. kr. på reklamer bare denne ene aften. Det er derfor kun de største firmaer, der har råd til reklamerne, som er produceret specielt til anledningen og i år bl.a. vil indeholde store stjerner som Morgan Freeman, Chris Pratt og Keanu Reeves.

5

Der er kun én dansker, der nogensinde har deltaget i en Super Bowl, nemlig kickeren Morten Andersen, som i 1999 var en del af det Atlanta Falcons-hold, der tabte Super Bowl til Denver Broncos. Inden da havde Morten Andersen spillet en central rolle i Falcons' deltagelse i Super Bowl, da han sparkede det vindende field goal mod Minnesota Vikings og sendte Falcons videre. Morten Andersen kom i 2017 i NFL's Hall of Fame, og samme år fik Danmark en ny spiller i NFL med Andreas Knappe, som havde kontrakter hos flere hold i løbet af sæsonen uden dog på noget tidspunkt at spille en kamp.

Super Bowl - verdens største sportsbegivenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce