4 retsordførere: Konkursliste skal frem i lyset


4 retsordførere: Konkursliste skal frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag kan du som virksomhedsejer ikke tjekke, om din forretningspartner har en konkurskarantæne. Oplysningerne findes, men registret er ikke offentligt. Det bør det blive, mener de retsordførere, avisen har talt med.

Konkurs: Som reglerne er i dag, kan virksomhedsejere ikke tjekke, om en ny handelspartner bærer rundt på en konkurskarantæne.

Registret findes godt nok, og i det står over 1500 personer, hvis firmaer er gået ned med sådan et rabalder, at samfundet har skønnet, at det nok er bedst, hvis de tidligere direktører holder bagdelen væk fra direktørstolen i op til tre år.

Men registret er ikke offentligt. Bør det være det?

Peter Kofoed Poulsen, Dansk Folkeparti
Peter Kofoed Poulsen, DF Foto: Jacob Schultz

- Det er jeg positiv overfor. Dels fordi, at hvis du står og skal lave en stor handel med en person, så kunne det være rart at vide, om vedkommende har sådan en kendelse med i bagagen.

- Og dels fordi et åbent register vil medføre, at færre tør risikere at ende på sådan en liste. Det vil jo alt andet lige gøre det sværere at få smør på brødet.

Preben Bang Henriksen, Venstre
Preben Bang Henriksen, V

- Jeg var indblandet i lovgivningsarbejdet for fire år siden, da konkurskarantæner blev indført, og jeg husker tydeligt, at jeg ikke forstod, hvorfor det skulle være et lukket register. Det forstår jeg stadig ikke.

- Jeg har været praktiserende advokat gennem 35 år, og jeg har oplevet mange konkurs- og inkassosager, hvor de samme navne bare går igen og igen og igen. Når vi nu har det udmærkede register, så er det da oplagt, at erhvervsdrivende får lov til at se, om deres forretningspartnere har dårlig økonomi med i bagagen. Så ja, jeg mener, konkurskarantæneregistret skal være offentligt tilgængeligt.

 

Rune Lund, Enhedslisten
Rune Lund, EL

- Vi går ind for offentliggørelse. Min opfattelse er, at konkurskarantæner allerede har haft en præventiv effekt i forhold til at rydde op i rådden virksomhedskultur, og den effekt vil kun blive større, hvis registret bliver offentligt.

- Jeg er ikke så bekymret for, om det vil brændemærke folk med konkurskarantæne for evigt. Tværtimod mener jeg, at man må stå ved, hvordan man har ageret tidligere i sit erhvervsmæssige virke.

Trine Bramsen, Socialdemokratiet
Trine Bramsen, S

- Ja, vi ønsker offentlige lister. Det har vist sig, at i hvert fald nogen er fløjtende ligeglade med truslen om konkurskarantæner, og jeg vil tage spørgsmålet op med justitsministeren.

4 retsordførere: Konkursliste skal frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce