Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Citrongræs pifter søde kartofler op

Mad med Morten Vilsbæk. Foto: Vibeke Volder

Citrongræs pifter søde kartofler op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingredienser (fire personer):

Tre mellemstore søde kartofler, olivenolie, stødt koriander, havsalt, en frisk rød chili i fine terninger, korianderblade.

Dip: Halv stilk citrongræs, 200 gram creme fraiche, saft og revet skal af to usprøjtede limefrugter (jeg brugte nu citron) foruden 50 gram ingefær skrællet og revet fint. Salt.

Sådan gør du:

Giv kartoflerne en tur med opvaskebørsten under hanen. Skær dem i otte lange både (det kan være bøvlet, så pas på fingrene) og læg dem på bagepapir penslet med olie og drys med stødt koriander og salt, inden de ryger i ovnen ved 210 grader og bliver møre efter en lille halv time - det går overraskende hurtigt!

Lad dem køle af. Citrongræs er svært at hakke fint, så brug eventuelt en kværn, og bland ingredienserne til dippen, som serveres ved kartoflerne, som er drysset med finthakket chili og korianderblade.

Fast føde til en sulten flexitar - citrongræs pifter vinteren op