Manden fra Brædstrup

Forfatter Niels Frank.

Manden fra Brædstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Frank er udannet cand.phil og har bl.a. været rektor på forfatterskolen

Niels Frank er født i Brædstrup i 1963. Han skrev sine første digte i forbindelse med skoleopgaver i teenage-årene. Senere studerede han litteraturhistorie på Aarhus Universitet og blev cand. phil i 1987. To år inden debuterede han med digtsamlingen "Øjeblikket".

Siden er det blevet til en række digtsamlinger, essays, noveller og et par romaner. Da Poul Borum i slutningen af 1990'erne trak sig fra stillingen som rektor på Forfatterskolen, forekom vennen Niels Frank at være en helt naturlig afløser - og han var leder af skolen indtil 2002.

Gennem årene har Niels Frank modtaget en række litterære hædersbevisninger. Han har således fået Heinrich Steffens-Prisen i 1992, Emil Aarestrup Medaillen i 1995, Otto Gelsted-Prisen i 1999, Georg Brandes-Prisen i 2007, Montanas Litteraturpris 2008 og Kritikerprisen 2013. Siden 2008 har han modtaget Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Frank har i længere perioder boet i udlandet, bl.a. i Paris, New York og San Francisco. Han er gift med Gerardo Alvarado fra Texas. Parret var blandt de første, der indgik registreret partnerskab i Danmark.

Manden fra Brædstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce