Idealistisk iværksætter er dømt for millionsvindel

Tre juridiske dommere og tre lægdommere i Østre Landsret har stadfæstet en byretsdom på fængsel i fire år til en 33-årig iværksætter.

Idealistisk iværksætter er dømt for millionsvindel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skat blev unddraget mere end 20 millioner kroner i moms ved hjælp af falske fakturaer.

Man kan have de allerbedste intentioner, men svindel er altså svindel. Det er formentlig budskabet fra Østre Landsret, som har straffet en idealistisk iværksætter med fængsel i fire år.

En 33-årig ingeniør og direktør nikkede til det hele. Ja, han havde unddraget statskassen 20,5 millioner kroner i moms. Ja, han havde begået bedrageri for 3,7 millioner kroner og havde forsøgt bedrageri for yderligere næsten otte millioner.

I forbindelse med kriminaliteten havde han betjent sig af i alt 27 falske fakturaer. Først i selskabet 01 A1 Advanced Innovation & Artificial Intelligence ApS. og dernæst i et efterfølgende selskab.

Svindlen skete ikke for egen vindings skyld. Kun ganske små beløb brugte Søren Ekelund på sig selv.

Derimod skulle der foretages investeringer i en række NGO-projekter, ligesom en række samfundsrettede organisationer er blevet støttet, fremgår det af dommen, som blev afsagt forleden.

"Ung iværksætter vil redde verden", lød en overskrift i en avisartikel for nogle år siden om den nu dømte.

Han ønskede at få formildet den dom, som Retten på Frederiksberg afsagde i februar sidste år. Men landsretten har ikke set tilstrækkeligt gode grunde til at følge ham.

På den ene side var kriminaliteten systematisk, og på den anden er der i straffen på fire år allerede taget hensyn til, at han tilstod og gjorde sagen nem for retsvæsenet.

I en retspsykiatrisk erklæring hedder det, at den 33-årige hører til den gruppe mennesker, som har en forstyrrelse af de psykiske funktioner. Alligevel mener retten, at der skal stå almindelig fængselsstraf på bundlinjen.

I en periode har han hver måned betalt 20.000 kroner i en afdragsordning med Skat. Men forude venter også en tillægsbøde på 20 millioner kroner, ligesom han fremover ikke må lede en virksomhed hverken her eller i udlandet.

Idealistisk iværksætter er dømt for millionsvindel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce