Krænkede veninde: 27-årig mand fra Viborg dømt til psykiatrisk behandling

En 27-årig mand var i sidste uge i Retten i Horsens tiltalt for at have voldtaget sin veninde, mens hun sov og var påvirket af hash. Men han blev frifundet. Til gengæld blev han dømt for at have krænket kvindens blufærdighed. Foto: Søren E. Alwan

Krænkede veninde: 27-årig mand fra Viborg dømt til psykiatrisk behandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ung mand fra Viborg blev dømt for at have krænket en kvindes blufærdighed, mens hun var påvirket af hash. Han blev frikendt for at have voldtaget hende i en lejlighed i Horsens.

Horsens: En 27-årig mand fra Viborg er ved Retten i Horsens blevet frikendt for at have voldtaget en kvinde fra Horsens i hendes lejlighed. Samtidig blev han dog dømt for at have krænket kvindens blufærdighed ved at have berørt kvinden i skridtet inden for trusserne.

Den 27-årige mand blev idømt en såkaldt foranstaltningsdom, som betyder, at han skal undergive sig behandling på en psykiatrisk afdeling. Foranstaltningen har en længstetid på fem år.

Den 27-årige er i forvejen idømt en foranstaltningsdom og boede allerede ved anholdelsen på et opholdssted, da han er psykisk syg.

De to parter i sagen havde vidt forskellige udlægninger af, hvad der skete i en lejlighed i Horsens tidligt en tirsdag morgen i december 2017.

Sikkert er det dog, at episoden fandt sted i et miljø, hvor både offer og gerningsmand havde både drukket tæt og røget hash.

Erkender sex

Ifølge anklageskriftet skulle voldtægten have fundet sted i en lejlighed i Horsens, hvor den 27-årige besøgte kvinden.

Den 27-årige forklarede i retten, at både han og kvinden var påvirkede af hash den aften, voldtægten skulle have fundet sted.

Han nægter at have voldtaget sin veninde, men erkender, at de havde sex på et tidspunkt i dagene op til den dag, voldtægten skulle have fundet sted. Det kan, forklarede han i retten, forklare, at hans dna blev fundet i kvinden.

Kvinden forklarede i retten, at hun og den 27-årige var gode venner og fortrolige. Men at de aldrig har været kærester.

Bukser trukket ned

Da kvinden skulle vidne i retten, kunne hun ikke huske ret meget fra den aften, da hun ifølge anklageskriftet skulle være blevet voldtaget.

Hun har dog tidligere forklaret politiet, at den dømte kom for at besøge hende. På det tidspunkt var hendes lejlighed - med hendes egne ord - nærmest som et værtshus, hvor mange kom.

Også 4. december 2017 var der gang i lejligheden, hvor flere personer opholdt sig. De røg hash og drak, og nogle af dem tog også kokain.

Kvinden blev træt og svimmel, og omkring kl. 23.30 lagde hun sig til at sove. Da hun vågnede næste morgen, var hendes bukser og underbukser trukket ned, og hun havde sæd oppe i sig. Hun var forvirret og ked af det, men konfronterede ikke den 27-årige med noget.

Resten af dagen bruge hun på at ryge sig skæv, og hen på eftermiddagen lagde hun sig i seng og faldt i dyb søvn. Senere vågnede hun ved, at en kammerat, som også var til stede i lejligheden, skubbede til hende og fortalte, at den 27-årige pillede ved hende.

Det fik kvinden til at vågne, tilkalde hjælp og få den 27-årige smidt ud. Siden slettede hun ham som ven på Facebook, og de har ikke siden haft kontakt.

Ikke fældende bevis

Den 27-årige var tiltalt for at have voldtaget kvinden, mens hun sov og var ude af stand til at modsætte sig - derfor var han tiltalt for voldtægt under særligt skærpende omstændigheder. Han har selv forklaret, at han ganske rigtigt havde sex med kvinden - men ikke den dag, voldtægten skulle have fundet sted. Det var i stedet sket nogle dage før, og da var de enige om det, forklarede manden.

Dommeren og de to domsmænd valgte at frikende den 27-årige for voldtægten.

- Der er under sagen afgivet meget divergerende forklaringer. Og der vurderes samlet set ikke at være ført et fældende bevis for, at tiltalte skaffede sig samleje med kvinden. Derfor frifindes han, lyder det i dommen.

Til gengæld har den 27-årige erkendt, at han rørte ved sin veninde inden for trusserne, mens hun sov. Derfor blev han dømt for at have krænket hendes blufærdighed.

Han skal nu fortsætte med at undergive sig psykiatrisk behandling, og så skal han betale en tortgodtgørelse på 10.000 kroner til sit offer.

Krænkede veninde: 27-årig mand fra Viborg dømt til psykiatrisk behandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce