Politi efterlyser asiatisk mand for drab på kvinde i 2012

Heidi Abildskov blev dræbt i sit hjem i Virum i 2012.

Politi efterlyser asiatisk mand for drab på kvinde i 2012

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retsmedicinere har sikret politiet ny viden om gerningsmanden bag drab i Virum i 2012. Nu efterlyses asiat.

Nordsjællands Politi har med nye retsmedicinske metoder sikret sig oplysninger i sagen om drabet på Heidi Abildskov fra 2012.

Heidi Abildskov blev dræbt i sit hjem i Virum.

Retsmedicinere har fastlagt en dna-profil for gerningsmanden, og det får politiet til at bede offentligheden om hjælp i en pressemeddelelse.

Gerningsmanden er ifølge politiet en asiatisk mand med ukendt alder og højde.

Ifølge politiet var han iført "genbrugstøj" eller "klunsertøj", som man nu har kunnet lave dna-profilen ud fra.

- Man finder ude i indkørslen en bil, hvor der ligger noget tøj med noget blod på. Det er hans tøj, som han har smidt ind, og så er bilen låst for ham, siger Henrik Suhr, pressekoordinator ved Nordsjællands Politi.

Der er tale om en sort dynejakke af mærket "Buddy", størrelse L med lynlås foran og to skrålommer. Samt lysegrå joggingbukser af mærket "Leopard" med mørkeblå og gule striber langs benene og sorte strømper.

Gerningsmanden har også medbragt og efterladt en rørtang af mærket "Sandvik Bahco" på gerningsstedet, hvor han ifølge politiet skal være blevet skadet.

- I forbindelse med drabet har gerningsmanden pådraget sig en skade indvendigt i formentligt højre hånd, og han har blødt kraftigt.

- Skaden kan have været behandlingskrævende, og hånden har formentligt været bandageret eller plastret i dagene efter drabet, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Fra gerningsstedet er der sikret fuld dna-profil samt hånd- og fingeraftryk fra gerningsmanden, som siden er søgt via Interpol i en lang række lande. Men det har ikke fået politiet nærmere gerningsmanden.

Ved en analyse af gerningsmandens blod har retskemikerne også kunnet påvise, at gerningsmanden på gerningstidspunktet var påvirket af flere typer narkotika.

Det får politiet til at opfordre personer med kendskab til asiater, der færdes i narkotikamiljøet i Storkøbenhavn og resten af Danmark, om at tage kontakt til politiet, hvis de har oplysninger.

Også personer, der i dagene efter drabet, der skete 16. november 2012, har været kontakt med en asiatisk mand med en skade på hånden bør henvende sig.

Heidi Abildskov var viceskoleinspektør og formodes dræbt i kamp med en indbrudstyv, som stak hende til døde.

Tidligere har politiet efterlyst personer bag en polsk tøjindsamling i forbindelse med drabet. Men dem er politiet ikke længere interesseret i.

- Når vi får at vide af retskemikerne, der har været inde og arbejde med den dna-profil og kan se, at det er en asiat, vi har profilen fra, så falder de jo helt væk, siger Henrik Suhr.

Ifølge Henrik Suhr var det ikke muligt for politiet i 2012 at lave den dna-profil, som de har fået i dag.

Politi efterlyser asiatisk mand for drab på kvinde i 2012

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce