Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Er bilens vinduesviskere i forsvarlig stand? Sådan tjekker du det
Vi bor i et land, hvor det regner en stor del af året. Når det ikke regner, er luften enten fyldt med støv fra rapsmarkerne eller salt fra vejene. Konsekvensen er, at vi bruger vores vinduesviskere og sprinklervæske en stor del af året, for at vi kan se ud af bilens forrude.
Derfor bliver det også meget hurtigt uforsvarligt, hvis ikke vinduesviskerne virker, som de skal. De fleste af os har nok prøvet at køre i en bil, hvor vinduesviskerne tværer mere, end de visker. Kombinerer man dette med en lavthængende sol, kan det blive praktisk talt umuligt at se, hvor man kører.
Det er naturligvis en kæmpe sikkerhedsrisiko, og derfor er denne artikel dedikeret til at gøre dig lidt klogere på, om din bils vinduesviskere er i forsvarlig stand.
Sådan tjekker du, om der er problemer med vinduesviskerne
Vinduesviskere er nok noget af det nemmeste at tjekke for defekter på en bil. Du skal blot holde øje med, hvordan de opfører sig, når du aktiverer dem. Hvis ikke de giver det ønskede resultat, en ren rude, så er der et problem.
Typisk vil det være viskerbladene, der trænger til en udskiftning, fordi de er blevet slidt. Men vil vinduesviskerne ikke starte, eller virker sprinklerdysserne ikke, kan det være andre problemer. Det kunne eksempelvis være en defekt viskermotor, en ødelagt sprinklerpumpe eller behov for nye sprinklerdyser.
Hvis du finder ud af, at dine vinduesviskere ikke er i forsvarlig tilstand, eller hvis de blot ikke er lige så effektive, som du gerne ønskede, er der gode nyheder. Det er meget nemt selv at udskifte viskerne – i hvert fald hvis du kun skal udskifte bladene eller viskerarmen.
Hvis det er nogle af de andre elementer af vinduesviskersystemet, der er gået i stykker, skal du måske have professionel hjælp. Det er muligt at skifte selv, men du skal have nogle kompetencer inden for mekanikerfaget.
Processen og metoden til udskiftning af viskerne er identisk på alle biler og er slet ikke kompliceret. Vejledning til udskiftning af forrudeviskere:
For at fjerne viskeren skal du først løfte den nederste arm fra forruden og derefter fjerne holderen fra armen (tag i den anledning hensyn til de særlige forhold ved fastgørelsesanordninger). Samtidig skal man undgå at ramme håndtaget, som under fjederens kraft kan ramme ruden. For at sikre sig dette er det en god idé at lægge et blødt tykt håndklæde på glasset. Således forebygges et uheld.
Når du så har fjernet holderen, kan du enten sætte en ny visker på eller udskifte gummibørsten. I det andet tilfælde skal du undersøge, hvordan børsten er fastgjort til holderen. Det vigtigste er at finde ud af, hvordan børstebladet holdes. Efter at have fjernet gummielementet skal der sættes et nyt ind.
Når du har gjort klar til en ny børste eller udskiftet gummibladet, skal du installere og fastgøre elementet på armen. Tag igen hensyn til alle aspekter vedrørende, hvordan viskerne skal monteres. Normalt kan du høre et klik, når låsen udløses. Herefter anses udskiftningen for at være færdiggjort.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.