Udgifter til bolig tvinger unge mennesker til at stifte gæld i en tidlig alder


Udgifter til bolig tvinger unge mennesker til at stifte gæld i en tidlig alder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge mennesker bruger i gennemsnit 25.739 kr. på at flytte hjemmefra, men kun hveranden har sparet op, hvilket betyder, at mange unge ender med at stifte gæld i en tidlig alder. Derudover har mange unge mennesker minus på kontoen sidst på måneden.

Hver sommer bliver tusindvis af unge mennesker optaget på studier rundt omkring i landet, og som følge heraf flytter de hjemmefra.

At flytte hjemmefra kan ende med at koste over 25.000 kr.

For mange kommer det som en overraskelse, at det at flytte hjemmefra er forbundet med så store udgifter, hvilket også forklarer, hvorfor kun omkring halvdelen af de unge har sparet op. Det forklarer samtidig den store stigning i antal kviklån optaget af unge mennesker.

Eftersom kun hveranden reelt set har forberedt sig økonomisk på at flytte hjemmefra, ender mange unge med at stifte gæld allerede inden, de starter på drømmestudiet.

Hele 30% af unge mellem 18 og 25 år svarer ja til på et tidspunkt i deres liv at have taget et forbrugslån. I gennemsnit skylder de 33.500 kr. væk.

For bare et år siden, i 2015, kostede det i gennemsnit kun 17.000 kr. at flytte hjemmefra, hvilket de unge betalte af egen lomme uden at skulle ud og låne til hverken indskud eller depositum.

Stigningen i udgifterne til at flytte hjemmefra gør, at mange bevidst vælger at blive boende hjemme. Tal fra Danmarks statistik viser, at 41% af de 18-25 årige boede hos deres mor og far i år 2015. Dette er en stigning på 9% siden 2008.

En statistik fra 2014 afslører årsagen hertil: helt op til 68% af de hjemmeboende “børn” slap afsted med at betale 0 kr. i husleje hos mor og far, hvilket er en voldsom stigning på 37% siden 2007.

Til sammenligning betaler unge studerende i gennemsnit 7.873 kr. om måneden, når de flytter for sig selv. Mange studerende klarer sig dog for langt mindre.

For at få økonomien til at hænge sammen, optog unge mellem 18 0g 25 i 2014 i gennemsnit lån for næsten 3.000 kr. om måneden. Ser man på de seneste huslejestigninger, må tallene for hhv. 2015 og 2016 naturligvis være højere.

Det behøver ikke at være dyrt, at tage lån, påpeger Andreas Linde, adm. direktør for sammenligningstjenesten fair-laan.dk

“Det online lånemarked er vokset kraftigt i løbet af de seneste par år, hvilket betyder, at der kommet mange forskellige låneudbydere til, som alle tilbyder lån til forskellig rente. Derfor skal man som låntager være forsigtig med, hvilken låneudbyder, man vælger.”

Der kan være mange tusinde kroner at spare ved at sammenligne de mange forskellige låntyper på markedet (se nedenstående eksempel).

Med sammenligningstjenesten fair-laan.dk kan låneansøgeren nemt og hurtigt skabe sig et overblik over de forskellige online lånetilbud og dermed finde det billigste lån. Sammenlign og lån penge nu på fair-laan.dk

Overstående låneeksempler er beregnet på maks. ÅOP for de givne låneudbydere.

Om advertorials på vores nyhedssites

Advertorials er annoncørbetalt indhold, der bliver leveret af annoncøren selv.

Advertorials er markeret med "Annoncørbetalt indhold", og annoncøren har fuld redigeringsret over tekst, billeder, video etc.

Udgifter til bolig tvinger unge mennesker til at stifte gæld i en tidlig alder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce