Annonce
Rundt om Viborg

Å-marked: Festival-jubilæum ligner et tilløbsstykke

Igen i år bliver Lars Lilholt og hans orkester hovednavnet på musikfestivalen under Karup Å Marked. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I år er der for 25. gang musikfestival i forbindelse med Karup Å Marked, og med et flot forsalg ser det ud til, at antallet af gæster i år kan runde sidste års 5500.

Karup: - Sidste år kom der jo 5500, og i forsalget ligger vi i år lidt bedre, så det tyder godt.

Det siger Jørgen Tang Hansen, ejer af Hessellund Sø-camping og medarrangør af Karup Å Marked med tilhørende musikfestival, der afvikles i den kommende weekend - den 21., 22. og 23. juni.

Det er 25. gang med lørdagens musikfestival - selve markedet over tre dage har kørt en halv snes gange yderligere.

Og jubilæet for musikdelen ligner således et tilløbsstykke. Arrangørerne - Lions Club Karup er også med - er dog tilfredse, hvis besøgstallet bliver som sidste år. De senere år har publikumstallet nemlig gennemgående ligget på omkring 5000, hvilket får arrangementet til at løbe godt og vel rundt. Eventuelt overskud går til det humanitære Lions-arbejde - såvel lokalt som globalt.

Lørdagens musikfestival begynder med Hawkeye & Hoe klokken 10.30 og slutter som sædvanligt med Lars Lilholt Band, der er sat til at gå på klokken 21.

Det er i øvrigt 24. gang Lars Lilholt og hans orkester spiller på Karup Å Marked. En enkelt gang - i 1990'erne - har Shu-bi-dua været hovednavnet.

Foruden de nævnte optræder denne gang blandt andre dansktopdronningen Birthe Kjær, pop-soulorkestret Danser med Drenge og rockbandet Michael Learns to Rock.

Annonce
Antallet af publikummer topper altid under Lars Lilholt-koncerten, men med flere store og meget forskellige musiknavne i løbet af dagen, satser arrangørerne på, at de fleste publikummer gør deltagelsen til en heldagsfest. Arkivfoto: Michael Svenningsen

250 kroner for det hele

Å-markedsfestivalen reklamerer med at være noget nær landets billigste musikfestival, og køber man i forsalget, kan man da også høre og se hele striben af kendte og knap så kendte musiknavne for 250 kroner. Køber man først ved indgangen koster det 330 kroner.

Uden for på kræmmermarkedet er det til gengæld helt gratis at færdes, om end der for mange sikkert er fristelser i de mange boder, i markedsteltet med mad og drikke. Og måske en karruseltur hos Herning Tivolipark.

Markedet åbner ved 14-tiden på fredag og lukker først ned midt på eftermiddagen søndag. Fredag aften er der desuden mulighed for at deltage i fællesspisning og derefter gå på diskotek. Søndag er der foruden kræmmermarkedet også musikalsk underholdning ved The Grandfætters - et ungt orkester, der både musikalsk og direkte er beslægtet med de mere berømte Tørfisk.

Som så mange andre udendørs arrangementer kan vejret påvirke både tilstrømningen og gæsternes oplevelse af Karup Å Marked. Tørvejr er ifølge Jørgen Tang Hansen vigtigst. I skrivende stund siger vejrudsigten, at der kan komme en byge fredag, men at både lørdag og søndag bliver uden nedbør.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Sag om grov babyvold er i gang: - Jeg tror ikke, jeg kan have rystet ham så meget, at han har fået de skader i hjernen

Annonce