Annonce
Rundt om Viborg

Å-markedet: Festen på heden er endnu ikke aflyst

Der plejer sædvanligvis at være masser af gang i den under musikfestivalen på Karup Å Marked, men i år bliver der sandsynligvis slet ikke noget marked. Arkivfoto Michael Svenningsen
Karup Å Marked med musikfestival hænger i en meget tynd tråd, men arrangører venter på en nærmere forbuds-definition.
Annonce

Hessellund: Med sædvanligvis omkring 5000 betalende til lørdagens musikfestival og yderligere nogle tusinde besøgende på markedet ligner regeringens forbud mod store arrangementer hen over sommeren et farvel til årets udgave af Karup Å Marked.

Men arrangørerne, Lions Club Karup og Hessellund Sø-camping, har dog endnu ikke truffet beslutningen.

På sin facebook-side skriver Hessellund Sø-camping, at "vi arbejder med at få et overblik over situationen, og hvad store arrangementer dækker over. Vi melder mere ud snarest, både om vores 50 års-jubilæums-fest og Karup Å Marked 2020".

Jubilæumsfesten er planlagt til weekenden den 6.-7. juni, mens Karup Å Marked i år er programsat to weekender senere - fra den 19. til den 21. juni.

Vi er nødt til at slå koldt vand i blodet. Vi aflyser ikke endnu.

Troels Troelsen, formand for Lions Club Karups markedsudvalg.

Annonce

Over 1000 deltagere?

Jørgen Tang Hansen, medindehaver af Hessellund Sø-camping, siger om sin venteposition:

- Der blev på pressemødet (statsministerens mandag aften - red.) spurgt til, hvad store arrangementer er, men der kom ikke noget svar. I forhold til den nuværende hjælpepakke, der jo i øvrigt kun gælder til den 9. juni, gælder det arrangementer med over 1000 deltagere. Den fortsatte grænse for "større arrangementer" kan jo meget vel tænkes at være den samme. Vi ved det ikke. Men vi forventer at blive klogere i løbet af få dage, siger han.

Annonce

- Det ser svært ud

Troels Troelsen, formand for Lions Club Karups markedsudvalg, er på linje med campingchefen:

- Vi er nødt til at slå koldt vand i blodet. Vi aflyser ikke endnu. Vi er nødt til at vente på en mere konkret definition, og vi skal også have set nærmere på kontrakterne med kunstnerne. Men selv om det skulle være muligt at gennemføre, er det jo ikke sikkert, at folk kommer i sædvanligt antal. Det ser svært ud, siger han.

Det ligner, at Hessellund Sø-camping går glip af tre store forsommerbegivenheder, hvor der ellers ville være fuldt optaget trods en plads-udvidelse. Foruden de to nævnte - jubilæumsfesten og å-markedet - er det airshowet den 14. juni, som flyvevåbnet allerede har aflyst.

For Lions Club Karup vil det også være en stor, økonomisk bet at måtte aflyse Karup Å Marked, som oftest giver den humanitære organisation et seks-cifret overskud. Pengene går blandt andet til socialt trængte i lokalsamfundet, så som julehjælp og sommerferieophold for udsatte familier.

Bliver å-markedet aflyst, kan "løverne" i Karup i år blive nødt til at skære ned på donationerne, erkender Troels Troelsen.

Jørgen Tang Hansen, campingejer og medarrangør af Karup Å Marked, afventer den mere præcise definition af "større arrangementer", før han sammen med Lions Club Karup tager endelig stilling til Karup Å Marked anno 2020. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Navne

Loge-bror i imponerende 50 år

Annonce