Annonce
Rundt om Viborg

Åbent hus på afstand: Friskole må indbyde virtuelt

Friskolen Karup lægger stor vægt på motion og bevægelse, og skolen har i løbet af skoledagen rådighed over en hel idrætshal, som bliver flittigt benyttet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Friskolen Karup vil gerne have flere elever og holder derfor åbent hus - men på grund af corona-restriktionerne bliver det kun virtuelt.
Annonce

Karup/Sdr. Resen: - Vi ville selvfølgelig allerhelst invitere folk herud, vise rundt og fortælle om alt det, vi står for.

Det siger Heidi Rajah Madsen, leder af Friskolen Karup, der holder til i lejede lokaler ved Hedens Efterskole i Sdr. Resen, om åbent hus-arrangementet onsdag den 24. fra klokken 20.

Arrangementet bliver nemlig virtuelt - leveret som en live-sending via Facebook, hvor man i forvejen kan melde sig til.

Det har en del allerede gjort, men som det er tilfældet med den slags begivenheder er der jo plads til - uendeligt mange - flere...

Åbent Hus-aftenen handler naturligvis om at informere om skolen for at gøre flere forældre og børn interesserede i at tilslutte sig friskolelivet i Karup-udgaven.


Vi ville selvfølgelig allerhelst invitere folk herud

Heidi Rajah Madsen, leder af Friskolen Karup


For tiden går  der 18 elever, og det er ingen hemmelighed, at Friskolen Karup gerne vil op på det dobbelte eller flere. Det tager sikkert en rum tid og er ikke blevet nemmere af, at folk jo ikke rent fysisk kan komme for at se lokaliteterne, hvordan en skoledag forløber, og hvordan samarbejdet mellem elever, ansatte og forældre tager sig ud både i og efter skoletid.

Skoleleder Heidi Rajah Madsen ville gerne invitere interesserede forældre og børn til rent fysisk at besøge Friskolen Karup i de lejede lokaler i Sdr. Resen, men det lader sig ikke gøre lige nu. Arkivfoto: Morten Pedersen

- Men vi får et par af de nuværende forældre til at være til stede under åbent hus-arrangementet. De kan fortælle noget om, hvordan de oplever at være en del af skolen sammen med deres børn, siger Heidi Rajah Madsen.

Annonce

De fleste er i skole

Friskolen Karup åbnede efter sommerferien sidste år og har som sådan hele tiden været underlagt corona-restriktioner.

- Vi savner selvfølgelig meget at komme i gang med en hverdag, som vi i højere grad kan basere på de værdier, vi gerne vil stå for, siger skolelederen, der peger på, at man blandt andet har været afskåret fra at holde sociale arrangementer både i og uden for skoletiden.

Friskolen Karup måtte som de fleste andre skoler anvende fjernundervisning fra før jul til begyndelsen af februar, hvor de mindre elever op til og med 4. klasse jo måtte komme fysisk i skole igen. Det er der i øvrigt også en del af de større børn, der er, fortæller Heidi Rajah Madsen. De modtager såkaldt nødundervisning, fordi man på skolen vurderer, at de har brug for at komme i skole frem for at modtage undervisningen hjemme via en skærm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce