Annonce
Viborg

Åbent lørdag for brevstemmer

Torben S. Hansen fra Viborg Kommunes borgerservice regner med, at endnu flere vælgere vil brevstemme denne gang. Arkivfoto: Morten Dueholm
Borgerservice på rådhuset holder åbent lørdag for borgere, der vil brevstemme til valget til Europa-parlamentet eller Folketingsvalget. Også lørdag den 1. juni er der åbent.

Viborg: I morgen lørdag kan man i tidsrummet mellem klokken 10 og 12 møde op på rådhuset i Viborg for at afgive brevstemme til valget til Europa-parlamentet, der afvikles søndag den 26. maj, og til Folketingsvalget, der finder sted den 5. juni.

Til valget til Europa-parlamentet er torsdag den 23. maj det seneste tidspunkt, man kan brevstemme. Til gengæld holder valgbaren i rådhusets forhal åbent helt frem til klokken 17.

Den seneste frist for at brevstemme til Folketingsvalget er lørdag den 1. juni, og her holder rådhuset ekstraordinært åbent for borgere, der vil stemme, i tidsrummet fra klokken 9 til 16. På bibliotekerne skal man senest brevstemme onsdag den 29. maj - i Bjerringbro kan man dog nå det frem til klokken 13 lørdag den 1. juni.

Annonce

Også på biblioteker

Også på bibliotekerne i Bjerringbro, Stoholm, Ørum, Møldrup og Karup kan man brevstemme. Det kan man på de tidspunkter, hvor bibliotekerne er bemandet med personale.

I onsdags åbnede borgerservice og bibliotekerne for afstemning pr. brev til Folketingsvalget, og allerede den første dag benyttede mange vælgere sig af den mulighed.

Ved det seneste valg til Folketinget i juni 2015 ekspederede Viborg Kommune omkring 4000 brevstemmer, mens omkring 1500 borgere benyttede sig af den mulighed ved det seneste valg til Europa-parlamentet i maj 2014.

Det oplyser Torben S. Hansen fra Viborg Kommunens borgservice, og han er ikke i tvivl om, at endnu flere vil gøre brug af den mulighed denne gang.

Flere brevstemmer

- Vi ser fra valg til valg, at stadig flere brevstemmer, og denne gang kan man slippe for turen til valglokalet både den 26. maj og den 5. juni, hvis man vælger at stemme pr. brev på forhånd, siger Torben S. Hansen.

Til gengæld må man regne med, at det tager lidt ekstra tid at brevstemme denne gang, fordi man i borgerservice skal holde styr på to valg.

- Og så skal man i øvrigt huske at medbringe legitimation i form af pas, kørekort eller sundhedskort for at komme til at brevstemme, føjer Torben S. Hansen til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce