Annonce
Rund om Viborg

Åbne døre hos landbrug ved Skals

Solveig og Gunnar Forum slår dørene op på deres ejendom ved Skals den 15. september. Pressefoto
Man kan besøge køerne og se, hvordan de bor, når en række Arla-gårde holder åbent landbrug den 15 september. Blandt dem Sandagergård ved Skals.

Skals: Hvis du nogensinde har spekuleret over, hvordan køerne bor, hvad de spiser, og hvordan malkemaskinerne virker, så kan du få svar søndag den 15. september, når 28 Arla-gårde inviterer indenfor til Åbent Landbrug, hvor der er mulighed for at tage en snak med landmanden og familien på gården for at finde ud af, hvordan livet som mælkeproducent er. Blandt gårdene, der slår dørene op til Åbent landbrug, er Sandagergård på Præstevej 18 ved Skals.

Her har Solveig og Gunnar Forum siden 1989 drevet en gård med 475 malkekøer og i dag syv ansatte. Køerne producerer 18.000 kilo mælk om dagen, og mælken bliver til mozzarella. På gården er der også en vædder, seks får og deres lam. På de 440 hektar, der også hører til bedriften, dyrkes der majs, græs, rug og byg til dyrenes foder.

På dagen kan børn og barnlige sjæle prøve at klappe en kalv og blive klogere på, hvor mælken kommer fra. Ligesom du kan få viden om, hvad køerne spiser, og hvor de bor om sommeren og i vinterhalvåret. For dem, der er til maskiner og hestekræfter, er der også mulighed for at få et kig på malkemaskiner, malkeanlæg og store landbrugsmaskiner.

Masser af aktiviteter

Der vil også være forskellige sjove udendørsaktiviteter på alle Arla-gårdene som eksempelvis at lege på halmlegepladser og køre på pedaltraktor – og så vil der være smagsprøver på Arlas mejeriprodukter til de lækkersultne. Gårdene holder åbent i tidsrummet fra kl. 10 til 16, og arrangementet er gratis.

Åbent Landbrug koordineres af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Landbo- og Familielandbrugsforeninger, Arla, Mammen Mejerierne, Them Andelsmejeri, Bornholms Andelsmejeri, Danish Crown, Tican, SB Pork, Hjalmar Nielsen, Hedegaard, Gasa Nord Grønt og Dansk Gartneri.

Hvert år tiltrækker Åbent Landbrug godt 100.000 besøgende. Man kan læse mere på arla.dk/aabentlandbrug

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce