Annonce
Kultur

Åpromenaden bliver sat igang i 2020

På kortet kan man se de kommende delprojekter som kommunen vil sætte i gang i løbet af de næste par år. Skitse: Viborg kommune
Sønderbro må vente med deres store byfornyelse til 2022, men allerede næste år går første delprojekt i gang nede ved åen.

Bjerringbro: Der sker noget i Bjerringbro. Det kan man efterhånden ikke mere være i tvivl om. Man skal blot køre en tur ned i bymidten for at se de store dynger af jord, der hober sig op, hvor der engang var en bypark eller forsøge at finde en parkeringsplads for at blive klar over, at der intet statisk er over Bjerringbro bymidte.

Men når det så er sagt, så er der nok alligevel en del menneske der spørger sig selv: Hvornår sker der noget mere.

Her tænkes der på de mange delprojekter - som Viborg Kommune har lagt ind under Bjerringbros helhedsplan.

Og svaret er: - Alt, mere eller mindre, går efter planen - men ting tage tid.

Sådan sige planchef hos Viborg Kommune, Karl Johan Legaard, da han på et møde, hvor pressen er inviteret, opsummerer hvad og hvornår Bjerringbro-borgerne kan forvente, at der igen sker noget.

Niels Due Jensens plads er, som alle ved, godt i gang, og det næste man kan forvente at se er forbedringer i byens gågade og på torvet, hvor der i Storegade bliver opstillet fire opholdskuber, mens Torvet suppleres med siddeplinte og plantekasser i træ.

- Dette skulle gerne realiseres inden udgangen af året, siger byplanlægger Helle Graversen, der også er med ved mødet.

Hun nævner efterfølgende adskillige andre projekter, der gerne skulle udføres allerede næste år - altså i 2020.

- Vi vil lave et skitseprojekt, der går ud på at udsmykke viadukten og Brogadebroen - og her er der tale om lyskunst. Broen, fordi der simpelthen er et potentiale til at få noget rigtig smukt, mens det ved viadukten handler mere om, at den af mange opfattes som lidt skummel, og det vil vi gerne gøre noget ved, forklarer hun.

Det forventes at anlægget af disse to opgaver begynder i 2021.

Mere nært forestående er de første blide kramperækninger til fornyelsen på Sønderbro.

- Den store byfornyelse på Sønderbro, der koster 2,3 millioner kroner kommer til at vente til 2022, men indtil da vil vi etablere en midlertidig opholds-oase med information om det kommende projekt, forklarer Helle Graversen.

Annonce
Kommende projekter.

Flagskib

Sønderbro vil dog allerede i starten af 2020 opleve forandring, for beslutningen om at sende nedrivningsopgaven af Søndre Skolegrunden ud i bud tages af Økonomiudvalget lige om lidt, og derfor er det forventeligt, at de gamle bygninger rives ned i starten af 2020.

- Området vil efterfølgende blive udbudt til salg, og vi påtænker at skrive i kontrakten, at den nye bygherre skal have påbegyndt byggeri af boliger inden der er gået to år, forklarer Karl Johan Legaard.

Også overgangen fra Niels Due Jensens Plads til Storegade, via passagerne, vil blive anlagt i 2020 - samt forpladsen til Gudenåhuset, så der sikres et optimalt samspil med den nye plads.

Til gengæld er det endnu ikke fastlagt, hvornår man vil ombygge Gudenåhusets foyer, så det bliver et bedre ophold- og aktivitetsrum med god sammenhængs-kraft til Niels Due Jensens Plads.

- Projektet er kun delvist finansieret. Viborg Kommune har afsat en halv million, mens Bjerringbro Elværksforening vil give 1,5 millioner kroner. Det indledende skitseprojekt siger, at det løber op i 3,5 millioner kroner, og derfor mangles der stadig finansiering, forklarer Helle Graversen.

Hvad angår Helhedsplanens største projekt, Åpromenaden, når man lige ser bort fra Niels Due Jensens Plads, og som Karl Johan Legaard betegner som "Det store flagskib", går anlægget i gang i 2020, men strækker sig formodentlig frem til 2021.

- Projektet er delvist finansieret, og vi satser på at lægge ud med én stor etape i 2020, siger Helle Graversen.

Der skulle allerede her i efteråret have været indkaldt til et møde for alle interessenter, men det er, på grund af arbejdspres, skubbet til foråret 2020.

- Vi har gang i så meget i Bjerringbro lige nu at vi simpelthen ikke har kræfter og tid før vi når på den anden side af nytår og det er samtidig vigtig, at vi får en ordenlig proces, siger Helle Graversen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce