Annonce
Erhverv

Årelang tvist er slut: Nye byggegrunde i Tapdrup kan være klar i 2022

De nye grunde i Tapdrup udstykkes på den brune mark lige nord for Tapdrupvej. Foto: Morten Pedersen
Kommunen og landmand Lars Børgesen er blevet enige om pris på nye byggegrunde. Dermed er det også slut med svineproduktion inde i landsbyen.

Tapdrup: Nu er vejen banet for, at Tapdrup kan få nye borgere på særdeles attraktive byggegrunde med udsigt over Nørreådalen.

I hvert fald er landmand Lars Børgesen og Viborg Kommune blevet enige om prisen på de cirka seks hektar jord, kommunen tidligere har givet klart udtryk for, at man ønsker at købe.

Dermed er en årelang tvist mellem kommunen og borgerne i Tapdrup - herunder Lars Børgesen - nået til en ende, og den er endt med det, Lars Børgesen kalder en win, win, win-situation.

Annonce

Han forklarer det med, at han er tilfreds med de godt syv millioner kroner, han får for sin jord, borgerne er tilfredse med, at de nye grunde udstykkes i umiddelbar tilknytning til byen, og at den lugtende svineproduktion hos Lars Børgesen nu er endeligt lukket.

- Og det er da også i den grad et plus for kommunen, for den får meget attraktive byggerunde, som den kun kan tjene godt på, siger Lars Børgesen.

Han kan stadig ikke lade være med at undre sig over, at det skulle tage så lang tid for kommunen at se det fornuftige i at følge Tapdrup-borgernes ønsker, og at man skulle bruge unødig tid på et projekt, der ikke var i overensstemmelse med kommuneplanen (nu skrinlagt boligprojekt i udkanten af Tapdrup ind mod Viborg, red.).

Landmand Lars Børgesen, der her ses til et borgermøde i 2019, er tilfreds med, at den langvarige sag nu har fundet sin afslutning. Foto: Morten Pedersen.

- Det var jo helt galt, og det har for mig været en forfærdelig tid, hvor jeg ikke anede, om jeg var købt eller solgt, men nu skal vi videre, og jeg glæder mig på hele Tapdrups vegne, og så ser jeg da frem til at få nye naboer, siger Lars Børgesen.

Han vil nemlig blive boende på gården centralt beliggende i Tapdrup, hvorfra han vil drive sine resterende 42 hektar landbrugsjord, men altså nu uden svinehold.


Det har for mig været en forfærdelig tid, hvor jeg ikke anede, om jeg var købt eller solgt, men nu skal vi videre, og jeg glæder mig på hele Tapdrups vegne.

Lars Børgesen, landmand i Tapdrup


Ny lokalplan på vej

Den nyerhvervede jord får ikke lov at ligge hen ret længe. Faktisk er kommunen allerede gået i gang med at planlægge processen med en ny lokalplan for området, og der er sat penge af til byggemodning af de første grunde.

- Lokalplanprocessen følger selvfølgelig de normale procedurer med høringsfase og den slags, men hvis ellers alt går vel, vil de første grunde på området være klar til salg og bebyggelse engang i 2022, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby.

Han er overbevist om, at grundene sagtens vil kunne sælges.

- Det er jo en meget attraktiv beliggenhed som en del af et velfungerende lokalsamfund, siger Johannes Vesterby.

Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Erhverv For abonnenter

Ny lov: Din kat skal mærkes, hvis du gerne vil se den igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

17-årig sigtet for at kaste øl efter politiet på Nytorv

Viborg For abonnenter

Byrådsberetningen: Politikere forkaster omdiskuteret måling og ansætter 'støttepædagog til erhvervslivet'

Viborg

Det kan du opleve til Snapsting torsdag og fredag

Annonce