Annonce
Viborg

Årelange fængselsstraffe til biltyve

Tre unge mænd blev mandag ved Retten i Viborg idømt fængselstraffe for indbrudtyveri af særlig grov beskaffenhed ved tyveriet af ni biler i Viborg i maj. Arkivfoto: Preben Madsen.

Tre unge mænd fik mandag eftermiddag fængselsstraffe på mellem to og tre år for tyveriet af ni biler fra bilforhandlere i Viborg i maj.

Annonce

Viborg: Tre unge mænd i tyverne blev mandag eftermiddag idømt ubetingede fængselsstraffe på mere end to år. For Mikkel Møldrup Jensen blev til to år og ni måneder og de to andre, Noah Altibay og Mahdi Chiadmi, fik to år og fire måneder i sagen om tyveri af i alt ni biler ved bilforhandlerne AJ Biler og Jysk Engros Autohandel i Viborg i maj.

Det oplyser anklager Frederik Sylvest Wieben Rasmussen fra anklagemyndigheden, efter at to domsmænd og en juridisk dommer altså fandt de tre unge mænd skyldige i at have begået indbrud, stjålet bilnøgler og siden de ni biler fordelt med seks hos Jysk Engros og tre hos AJ Biler i perioden fra den 7. maj til den 11 maj i år.

De unge mænd blev dømt efter straffelovens paragraf 276 a, der handler om indbrudstyveri, jævnfør straffelovens paragraf 286, der handler om tyveri af særlig grov beskaffenhed med en strafferamme på op til seks års fængsel.

I alt er værdien af bilerne knap 1,3 millioner kroner, og værdien af effekterne fra tyveriet har været medvirkende i forhold til strafudmålingen, samt at det har været organiseret med tyveri af 12 forskellige nummerplader i Viborg-området til de stjålne biler på samme tidspunkt og flere tilfælde af tyveri af benzin til bilerne, oplyser Frederik Sylvest Wieben Rasmussen.

Han er tilfreds med domsafsigelsen.

- Det er jeg, fordi dommene svarer nogenlunde til den påstand, som anklagemyndigheden havde nedlagt, og det har retten altså i det og store og hele fulgt, siger anklageren.

Én af de unge mænd blev anholdt på et hotel i Viborg, en blev anholdt i København i forbindelse med et tilfældigt besøg på en adresse i en anden sag, og den sidste blev anholdt et ukendt sted.

De tre mænd har været varetægtsfængslet i op til seks måneder, mens sagen er blevet forberedt.

De har alle anket deres dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce