Annonce
Rundt om Viborg

Årets ildsjæl: Energisk tilflytter aspirerer til titlen

Ole Mølgaard har de senere år - siden han flyttede til byen for ni år siden - markeret sig som en energisk og engageret mand, der arbejder for, at Frederiks udvikles og forskønnes. Arkivfoto: Morten Pedersen
Ole Mølgaard flyttede i en moden alder til Frederiks. Efter en årrække med masser af frivilligt arbejde er han i finalen om at blive landdistrikternes ildsjæl 2021.

Frederiks: - Jeg er da både overrasket, for jeg synes, at der er en masse mennesker herude, som yder et stort, frivilligt arbejde. Men jeg er da beæret.

Sådan siger Ole Mølgaard om, at han blandt 22 indstillede nu er én af de tre finalister i dysten om at blive landdistrikternes ildsjæl anno 2021 i Viborg Kommune.

69-årige Ole Mølgaard flyttede sammen med sin hustru, Lisbet Mølgaard, for ni år siden til Frederiks og den tidligere præstegård, som de satte grundigt i stand. Efterfølgende har de "åbnet" præstegården, hvor Lisbet Mølgaard har atelier og galleri, og hvor parret i en årrække har inviteret alle interesserede til meget velbesøgte sangaftener i den gamle konfirmandstue.

Annonce

Tovholderen

Sideløbende med sangafterne involverede de sig også begge i lokalt foreningsarbejde, særligt Alhedens Borgerforening, hvor Ole Mølgaard sprang til, da foreningen akut manglede en formand.

I de senere år har han også været tovholder for og stærkt optaget af den kommunale områdefornyelse af Frederiks. Et arbejde, der begyndte i 2016, og som stadig er undervejs.


Jeg er da beæret

Ole Mølgaard, kandidat til ildsjælepris


En del er dog gennemført - blandt andet den såkaldte hjertesti, som løber rundt i og om byen. En sti med blandt andet en række fitness- og motionstilbud undervejs.

Inden Lisbet og Ole Mølgaard flyttede til Frederiks og påbegyndte deres "tredje alder", udgjorde de i 30 år forstanderparret på Bjergnæs Efterskole i Viborg.

Den 17. maj afgøres om det bliver Ole Mølgaard eller enten Klaus H. Kristensen, Bjerregrav, eller Helle Georgi, Rødkærsbro, der bliver årets ildsjæl og belønnes med 5000 kroner. Alle tre får et kunsthåndværk af Lilian Albeck Andersen fra Tapdrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce