Annonce
Viborg

Årets skøjtebane bliver ensrettet - men den er der!

Fredag den 27. november er skøjtebanen på Borgvold igen klar til brug. Arkivfoto: Morten Dueholm
På torsdag den 27. november starter skøjtesæsonen 2020/2021 - og at den bliver lidt anderledes, end den plejer, det kommer nok ikke bag på nogen.
Annonce

Viborg: Det har været en lun start på vinteren, men nu må kulden gerne komme. Ønsket kommer fra Joan Kjær Andersen, Viborg Kommunes svømme- og skøjteboss.

På fredag den 27. november skulle isen på skøjtebanen nemlig gerne være klar til sæsonstart, om end det bliver en lidt anderledes en af slagsen.

- Folk plejer jo at glæde sig, og det er jeg også sikker på, at mange viborgensere gør i år, selvom vi går en lidt speciel sæson i møde, siger Joan Kjær Andersen.

Det er næsten unødvendigt at nævne, hvorfor tingene ikke er, som de plejer, for sådan har der jo været så meget.

For at årets udgave af skøjtebanen på Borgvold kan passe i diverse corona-retningslinjer, bliver kørselsretningen ensrettet i år. Desuden kommer der en separat indgang og ditto udgang til det skøjtende folk. De skøjtende gæster kommer til at løbe modsat uret rundt på banen, og med hjælp fra Park og Vej kommer der skilte op ved skøjtebanen.

På dage som denne, med sol og frostvejr, vil grænsen på 325 mennesker på banen hurtigt været nået, siger Joan Kjær Andersen. Arkivfoto: Morten Dueholm

- Det er den vej, folk plejer at løbe, så det, tror jeg, kommer meget naturligt - men i år er det så ikke muligt at løbe på kryds og tværs af banen, fastslår Joan Kjær Andersen.

Annonce

Fire kvadratmeter per person

De gældende retningslinjer kræver, at én skøjtende gæst skal have fire kvadratmeter skøjteareal. Det giver plads til 325 mennesker på den 1300 kvadratmeter store skøjtebane.

- Hvis der ikke var noget, der hed corona, så kunne vi godt have markant flere skøjtende gæster. Men der er noget, der hedder corona, og set i det lys synes jeg, at 325 personer på banen er et fint tal. Det er for få på en god dag med høj sol og frostvejr - der vil folk nok opleve kø, men på en lidt mere grå dag kommer det til at passe meget godt. Det tror jeg i hvert fald , siger Joan Kjær Andersen.

Som noget nyt kommer der også en tæller på, hvor mange skøjter der er lejet ud, så skøjtebanens folk ved nøjagtigt, hvor mange par de har på banen. Det er også dem, der har overblikket over, hvor mange med egne skøjter der går ind på banen. Alle skøjter sprittes desuden af efter brug.

- Det er vores ansvar at have overblikket, og hvis vi synes, der er for mange på banen, så har vi en megafon og en højttaler, så vi kan give en besked, der kan høres, siger Joan Kjær Andersen.

Annonce

50.000 for hærværk

Hele sæsonen kom dårligt fra start, da tre dage med hærværk i starten af november endte med at koste 50.000 kroner i reparationsudgifter på en læssemaskine, der blev ødelagt. 50.000 kroner der nu er taget ud af driften.

- Det var en skidt start, og vi kunne godt have brugt de penge anderledes, men vi har heldigvis været forskånet siden, siger Joan Kjær Andersen.

Foruden ensretningen og de separate ind- og udgange lyder der et par opfordringer fra Joan Kjær Andersen.

- Vi opfordrer til, at folk løber med mundbind. Det er ikke et krav, men det vil jo være nemt at tage det ekstra forbehold. Desuden opfordrer vi til kontantløs betaling ved skøjteudlejning - og her har vi både mobilepay og kontaktløs betaling.

Joan Kjær Andersen glæder sig, men det er ikke helt uden sommerfugle i maven, at hun snart er klar til start.


Hvis der ikke var noget, der hed corona, så kunne vi godt have markant flere skøjtende gæster. Men der er noget, der hedder corona, og set i det lys synes jeg, at 325 personer på banen er et fint tal. Det er for få på en god dag med høj sol og frostvejr - der vil folk nok opleve kø, men på en lidt mere grå dag kommer det til at passe meget godt. Det tror jeg i hvert fald.

Joan Kjær Andersen, ansvarlig for skøjtebanen


- Vi er spændte på, hvordan og hvorledes det kommer til at forløbe, og vi vil løbende evaluere, hvordan vi synes, det fungerer, siger Joan Kjær Andersen og tilføjer afsluttende:

- Altså skøjtebanen er der, så folk kan komme på isen, og det glæder mig! Vi skal se på alt det positive, så mon ikke det hele nok også vil forløbe fint i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce