Annonce
Rundt om Viborg

Årets stafet er skudt i gang: Landsby er sammen om at holde humlebien flyvende

Med god afstand til hinanden og med en forsamlingsstørrelse inden for det tilladte skød Hans Peter Johansen og kompagni lørdag eftermiddag Sparkær-Stafetten 2021 i gang. Foto: Eskil Lyngsøe
Lørdag blev Sparkær-Stafetten 2021 skudt i gang i landsbyen, hvor man håber at aktivere så mange som muligt gennem hele året.
Annonce

Sparkær: Når man i denne tid ikke må forsamles mere end fem ad gangen, og når man samtidig gerne vil samle sin by om en fælles aktivitet, så må man være kreativ.

Og det er de i Sparkær.

Lørdag eftermiddag skød byen gang i initiativet 'Sparkær i bevægelse', og det skete på en live-sending på byens Facebook-side.

- I har nok alle sammen set på Sparkaer.dk, at vi har igangsat et lille projekt, som hedder Sparkær i bevægelse, og hele idéen med det er, at vi gerne vil holde Sparkær i bevægelse, sagde Hans Peter Johansen, formand for Sparkær IF, foran kameraet.

I hånden havde han en humlebi, byens varetegn. Denne bi udgør fra lørdag og hele resten af 2021 den depeche, som er i centrum for det nye projekt, som nu ikke er så lille endda.

Idéen er nemlig, at depechen skal skifte hænder gennem hele året. Når man har modtaget den, skal man udføre noget aktivt - en gåtur, cykeltur, løbetur, svømmetur eller lignende. Turen skal dokumenteres med et billede, som lægges op på landsbyens hjemmeside, og dagen efter skal man give Sparkær-bien videre til en ny person.

- Nu bliver det jo spændende at se, om vi kan holde den i gang. Vi tror på, at folk er med på den, sagde Hans Peter Johansen.

Karen Ladefoged var den første i rækken af depeche-indehavere. Hun tog en løbetur, som blev dokumenteret i den direkte transmission på Sparkærs Facebook-side. Foto: Eskil Lyngsøe
Annonce

First movers

Første depeche-indehaver måtte naturligvis være idékvinden bag hele konceptet.

Det er idrætsforeningsformandens hustru, Karen Ladefoged, som under lørdagens live-sending tog imod bien og løb ud på den første tur.

Som folkebladet tidligere har beskrevet, fik hun idéen, da hun så Sport 2020-showet på Danmarks Radio forleden. Der var ikke langt fra idé til handling, og nu er Sparkær-Stafetten altså allerede i gang.

Hans Peter Johansen glæder sig over projektet, som har fået en forrygende modtagelse af borgerne, og som - så vidt vides - endnu ikke er set andre steder.

- Vi vil jo gerne være first movers her i Sparkær. Men andre skal være velkomne til at kopiere os, sagde han med et grin.

- Det er selvfølgelig positivt, at vi kan gøre det her i en tid, hvor folk ikke kommer så meget ud.

En hel del borgere så med direkte, da årets stafet blev sat i gang lørdag klokken 13. Foto: Eskil Lyngsøe
Annonce

Følg med

Til opstartsarrangementet var et par lokale borgere også med for at inspirere seerne derhjemme til, hvordan man kan løse opgaven, hvis man i løbet af 2021 skulle blive overrakt den gule Sparkær-bi.

Morten Brøndum havde taget en cykel med, og Lone Bach Sørensen havde taget hunden med for at vise, at man også kan være med i Sparkær-Stafetten uden at man nødvendigvis skal trække i sportstøjet.

De så begge frem til, hvad projektet vil føre med sig af sjove billeder og gode oplevelser til at styrke sammenholdet i byen.

- Jeg glæder mig mest til at se, hvad folk mon kan finde på - også af humoristiske ting. Jeg har da tænkt, at jeg kunne tage en tur på trampolinen i 10 minutter, siger Morten Brøndum.

Sparkær-Stafetten skydes i gang med en Facebook-livesending fra Sparkær IF's lokaler. Formand for Sparkær IF, Hans Peter Johansen, skyder stafetten i gang, og hans hustru, Karen Ladefoged, er den første i rækken. Foto: Eskil Lyngsøe

- Ja, eller kan vi bare få nogen ud at gå, som måske aldrig ellers går. Det vil jo næsten være den største gevinst, siger Lone Bach Sørensen.

Det er blot to potentielle deltagere ud over Hans Peter Johansen og hans hustru. Men han er fuld af tro på, at størstedelen af byens og oplandets cirka 800 borgere nok skal melde sig på banen.

Byens borgere og andre interesserede kan løbende følge de aktive Sparkær-folk på byens hjemmeside, Sparkaer.dk.

Efter sin løbetur lørdag eftermiddag gav Karen Ladefoged depechen videre til Lone Bach Sørensen, som dermed fik til opgave at begive sig ud og være aktiv om søndagen. Foto: Eskil Lyngsøe
Foto: Eskil Lyngsøe


Vi vil jo gerne være first movers her i Sparkær. Men andre skal være velkomne til at kopiere os

Hans Peter Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce