Annonce
Viborg

Ældre ægtepar fængslet: Sigtet for adskillige voldtægter af handicappet steddatter

Et ægtepar fra Viborg-egnen blev fredag varetægtsfængslet i fire uger. Arkivfoto: Morten Dueholm
Over en periode på mere end 10 år har et ældre ægtepar fra Viborg-egnen ifølge sigtelsen udsat en mentalt handicappet pige for adskillige voldtægter og overgreb - ofte flere gange om dagen. Parret blev fredag formiddag fængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Viborg.
Annonce

Viborgegnen: De ligner hr. og fru Danmark, som de sidder der i vidneskranken i byrettens lokale F.

En 69-årig mand og hans hustru. De bor begge i Viborg Kommune.

De to gemmer tilsyneladende på en grum hemmelighed. Den hemmelighed har gjort, at de begge blev anholdt torsdag i denne uge, og det er også på grund af den hemmelighed, at det ældre par fredag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Manden var mødt op i retten i en ternet hverdagsskjorte. Han så ud som en helt almindelig ældre og lettere overvægtig mand. Han sad tæt ved siden af sin hustru, som ligeledes så ganske almindelig ud med et stort krøllet hår.

Der var helt stille i det store lokale, da anklager Linette Lysgaard efter kort tid begyndte at læse sigtelsen op.

Den 69-årige mand er sigtet for tre forhold. Først og fremmest drejer det sig om, at han i en periode på 11 år fra 2003 til 2014 skulle have voldtaget sin steddatter adskillige gange. Ofte også flere gange om dagen. Han er ligeledes sigtet for at have voldtaget steddatteren, mens hun endnu var under 15 år gammel.

Steddatteren er i sigtelsen beskrevet som mentalt retarderet.

Den 69-årige mand er i øvrigt sigtet for vidnetrusler, da han angiveligt skulle have truet steddatteren, da hun på et tidspunkt skulle afgive forklaring til politiet i sagen. Her skulle han ifølge sigtelsen have truet hende med både at slå hende, hendes mor og hendes bror ihjel.

Annonce

Delvis erkendelse

Mandens hustru er ligeledes sigtet for at have taget del i akten. Hun er dog ikke sigtet for voldtægt, men for samleje med en nærtstående slægtning og i øvrigt også for at udnytte pigens mentale retardering til at skaffe sig samleje med hende.

Manden i den ternede skjorte nægtede sig skyldig i hele sigtelsen. Hans hustru derimod erkendte sig delvist skyldig. Hendes forsvarer, Jørgen Christian Dreyer, fortalte, at hun erkendte det hele - bortset fra det med at hun selv skulle have deltaget i samleje med pigen.

- Hun var ikke selv involveret, sagde forsvareren.

Hvordan det ældre ægtepar selv forklarede sig, vil fortsat stå hen i det uvisse. Rettens dommer besluttede nemlig på anmodning fra anklageren at lukke dørene til lokalet, og dermed er det ikke muligt for offentligheden at vide, hvad der kom frem.

Den fremmødte presse protesterede imod dørlukningen, da der i en retsstat som den danske er åbenhed om domstolenes arbejde - men uden held.

Folkebladet har efterfølgende været i kontakt med anklager Linette Lysgaard. Hun oplyser, at grundlovsforhøret endte med, at begge de to sigtede blev varetægtsfængslet i fire uger.

Retten besluttede, at det var forsvarligt at fængsle det ældre par, da de på fri fod ville have mulighed for at påvirke eventuelle vidner i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce