Annonce
Rundt om Viborg

Ældre Sagen tager på udflugt til havet og Hanherred

Deltagerne på Ældre Sagen Møldrups sommerudflugt kommer blandt andet til Thorup Strand, hvor fiskekutterne stadig trækkes op på stranden efter endt havfiskeri. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Møldrup: Onsdag den 26. august kan medlemmerne af Ældre Sagen i Møldrup komme på udflugt nordpå til Hanherred og områdets del af Vesterhavet.

Der er en række mål i løbet af dagen, så udflugten begynder allerede klokken 9. Første stop er ved Aggersborg, hvor det er tid til formiddagskaffe.

Herfra går turen til Kirsten Kjærs Museum, hvor der blandt andet er mulighed for at se en kort film om hendes liv. Kirsten Kjær blev født i 1893 i Vester Thorup, men hun havde svært ved at trives her og rejste på et tidspunkt til København, som blev hendes base, når hun vendte tilbage fra udlandsrejser.

Hun var en dygtig portrætmaler, der blandt andet malede skuespillere og politikere. Til sidst i sit liv vendte Kirsten Kjær retur til sin hjemegn og døde i 1985 som 91-årig på et plejehjem ikke langt fra museet, der åbnede i 1981.

Herefter går turen videre mod Vesløs Kro og en tre-retters middag. Vejen lægges forbi de store vindmøller ved Testcenter Østerild.

Efter middagen går turen til Thorup Strand. Derefter langs havet til det genopførte Svinkløv Badehotel og videre til Slettestrand, hvor deltagerne skal se bådeværftet og høre om det.

Vester Thorup og Slettestrand er begge landingspladser, hvor fiskekutterne stadig bliver trukket op på stranden med et spil efter en fisketur på havet.

Herefter går turen gennem den naturskønne Fosdalen, hvor eftermiddagskaffen indtages, før turen går sydpå og hjemad. Vil man med på turen, er det nødvendigt med forhåndstilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce