Annonce
Rund om Viborg

Ældrerådet fik god dialog med borgerne i Stoholm

Formanden for Ældrerådet, Kaj Fleming Pedersen, og næstformand Annette Kløjgaard fik en rickshawrundtur i Stoholm. Pressefoto
Knap 30 deltog, da ældrerådet i Viborg Kommune mødte lokale foreninger i Stoholm til en snak om ældrepolitik.

Stoholm: Viborg Ældreråd har haft et godt og spændende møde med lokale foreninger i Stoholm-området. Mødet blev holdt onsdag den 12. juni, og knap 30 mennesker deltog.

Mødet var præget af en livlig debat, og et stærkt lokalt engagement i forhold til de forskellige foreningernes aktivitet. Ældrerådet havde inviteret til en dialog om ældrepolitik set i det lokale perspektiv. Der var ros til Viborg kommune for klippekortordningen, som giver de ældre større livskvalitet, og det blev drøftet, om der kan uddannes nok medarbejdere til fremtidens opgaver på ældreområdet.

De statslige puljer, og hvorvidt de kommer de ældre til gode i Viborg, blev vendt lige som aflastningstilbud i lokalområdet til demente borgere. Der blev også snakket om at lave et samarbejde med nabokommunerne om blandt andet genoptræning, så køreafstanden til genoptræning mindskes, og så er det vigtigt med et fælles fokus på den gruppe af borgere, som ikke selv kan bevæge sig til aktiviteterne, lød det fra mødedeltagerne.

De deltagende foreninger var: Fly Seniorer, Onsdags café, Sport på Tværs, Mønsted Ældreklub, Rickshawcykling og bruger-pårørende-rådet fra Sjørup Ældrecenter.

I forbindelse med mødet udtaler formanden for Ældrerådet Kaj Flemming Pedersen:

- Vi har nu afholdt to møder med lokale foreninger og interesserede borgere. Det er meget vigtigt for Ældrerådet at få den lokale dialog blandt andet i Stoholm. Der er vigtige inputs til rådets videre arbejde. Endeligt er det jo livsbekræftende at høre om alle de ting, som de lokale foreninger har gang i.

Mødet sluttede med en rickshaw-rundtur i Stoholm for formand Kaj Fleming Pedersen og næstformand Annette Kløjgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce