Annonce
112

Øget fartkontrol: Det ser godt ud ved skolerne - på nær ét sted

Hele sidste uge havde politiet øget fokus på fartsyndere, og mange bilister kan se frem til en bøde. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Politikredsene i hele landet havde i sidste uge øget fokus på fartsyndere på landevejene. I Viborg Kommune blev indsatsen overhalet af skolestarts-kontroller.

Viborg: To forskellige politi-kampagner for at nedsætte farten på de danske veje ramlede i sidste uge sammen.

Det betyder, at en hel del bilister kan se frem til en bøde i deres e-boks eller et klip i kørekortet.

Som en del af det fælleseuropæiske politisamarbejde var danske fotovogne i sidste uge ude af garagerne for at fange fartsyndere på landevejene, fordi det i Danmark er det sted, der sker flest alvorlige uheld.

I Viborg Kommune rykkede færdselspolitiet ud tre gange med blandede resultater.

På Løgstørvej havde betjentene en travl dag. 37 gange blev biler blitzet af fartkontrollen, hvoraf de 35 tilfælde var personbiler. Der blev uddelt to klip i kørekortene til personer, der kørte henholdvis 110 kilometer i timen og 109 kilometer i timen.

En enkelt bilist kørte dog langt hurtigere end det tilladte - 133 kilometer i timen på en 80'er strækning. Det havde under normale omstændigheder kostet kørekortet, fortæller politikommisær Jørgen Christensen, men føreren af bilen var udlænding fra et land, Danmark ikke sender bøder til. Derfor slipper han i denne omgang.

- Vi ved, at Løgstørvej er et sted, hvor der er mange, der kører for stærkt, og vi har holdt derude mange gange. Det er ikke sikkert, vi kan forhindre ulykker med fotokontrol, men vi kan måske dæmpe hastigheden, så eventuelle ulykker bliver mindre alvorlige, så der blot sker materielle skader og ikke personskader, fortæller leder af færdselspolitiet og politikommisær Jørgen Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Fotovognen har også været en tur på Gl. Aalborgvej, hvor der på den time, politiet var til stede, ikke var en eneste, der overtrådte færdselsloven.

På Koldingvej stod fotovognen i en halv time, men heller ikke her var der nogen, der kørte for stærkt.

I alt har politiet været ude 59 steder i hele politikredsen, og i alt er 91 personer blevet snuppet af blitzen.

Fartkontrollerne var både landsdækkende og international bestemt af det europæiske politisamarbejde TISPOL. Arkivfoto: Michael Bager

Forældre: Sæt farten ned

Midt- og Vestjyllands Politi har i øjeblikket også travlt med at kontrollere forældrenes kørsel ved skoler, der netop er startet op efter sommerferien.

På halvanden uge har færdselspolitiet været på besøg 11 steder i Viborg Kommune, og her har betjente opdaget 69 lovovertrædelser.

Ni personer har fået et klip i deres kørekort. Det er blandt andet hastighedsovertrædelser og brug af seler og mobiltelefoner, politiet har kigget efter.

Værst så det ud ved Søndre Skole på Koldingvej, hvor 65 af de 69 forseelser er begået.

- Det er alt for mange. Vi fangede én, der blev målt til 82 kilometer i timen, og det er alt, alt for stærkt i en 50 kilometer zone. Men det har før været et problem netop ved den skole, fordi den ligger, hvor den gør, og det er vi meget opmærksomme på, fortæller Jørgen Christensen.

Til gengæld så det rigtig godt ud i resten af kommunen, hvor der på skolerne ikke har været alvorlige forseelser, og ved seks ud af de 11 skoler var der slet ikke lovovertrædende forældre.

De næste to uger fortsætter færdsels- og lokalpolitiet skolestarts-kontrollerne, mens den europæiske indsats ved landevejene er slut for denne gang.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce