Annonce
Rundt om Viborg

Økologisk omlægning: Gods får nu også økologiske malkekøer

Morten I. Højgaard skal stå i spidsen for den økologiske omlægning på Tjele Gods. Pr-foto
Tjele Gods tager et nyt skridt i retning af omlægningen til økologisk drift og har opkøbt to ejendomme i området.

Tjele: Tjele Gods vil være et af de førende økologiske landbrug og tager nu et nyt skridt i den retning. Godset har opkøbt to ejendomme på over 600 hektar, og godset runder dermed en besætning på mellem 750 og 800 såkaldte årskøer, når marker og dyr er omlagt til økologisk drift efter en toårig periode.

Tjele Gods omlagde det eksisterende landbrug til økologi i foråret 2017.

I forbindelse med omlægningen har godset ansat den 34-årige Morten I. Højgaard som inspektør fra 1. juni i år. Han har fået ansvaret for den økologiske omlægning.

- Vi glæder os over, at der nu igen er malkekvæg på Tjele Gods. Vi har en ambition om at være et af de førende økologiske landbrug herhjemme. Udvidelsen er et vigtigt skridt mod et bæredygtigt, moderne og levende landbrug, hvor vi kan fremstille et bredt udvalg af økologiske fødevarer med egenproduceret økologisk gødning fra dyrene med supplement af grøngødning, siger Morten I. Højgaard i en pressemeddelelse fra godset.

Han har en landbrugsmæssig baggrund og uddannelse og har arbejdet som både konsulent i en landboforening, bestyrer i et større advokatfirma og landbrugsrådgiver i en bank. Han skal ud over at stå i spidsen for den økologiske omlægning også tage sig af de eksisterende landbrugsaktiviteter. Blandt andet godsets besætning af økologisk Angus-kødkvæg.

Annonce

Bæredygtigt landbrug

Tjele Gods skriver i en pressemeddelelse, at godset gerne vil gå forrest i retning af at drive et bæredygtigt landbrug med respekt for jord, dyr og natur. Godset har stolte landbrugstraditioner og ser den økologiske omlægning som et naturligt led i den fremtidige udvikling af landbruget.

- Vi sikrer en rød tråd i alt, hvad vi giver os i kast med i disse år. Økologi, bæredygtighed og høj kvalitet på fødevarer er nøgleordene. Vi ønsker mere økologi, grønne projekter samt en cirkulær tankegang i vores aktiviteter. Det hænger godt sammen både for os som virksomhed, men også i et større perspektiv i forhold til de kommende klima-udfordringer. Sidst, men ikke mindst, ønsker vi fortsat en inspirerende arbejdsplads for vores mange dygtige medarbejdere, siger Morten I. Højgaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Sag om grov babyvold er i gang: - Jeg tror ikke, jeg kan have rystet ham så meget, at han har fået de skader i hjernen

Annonce