Annonce
Viborg

Økonomiudvalg satte skub i svømmehalsplanerne

Den nye svømmehal skal bygges ved siden af den eksisterende ved Idrætshøjskolen Viborg.
Annonce

Viborg: Økonomi- og erhvervsudvalget under Viborg Byråd har formelt sendt sagen om den kommende foreningsbaserede svømmehal videre i systemet.

Det betyder konkret, at Viborg Svømmeklub kan sætte endnu mere skub i arbejdet med at skaffe de otte millioner kroner, som Viborg Kommune kræver, klubben finder.

Sagen om hallen har svømmet lidt rundt i et limbo, siden Socialdemokratiet kort før efterårets budgetforhandlinger skiftede svømmebane og pegede på, at hallen skulle bygges ved Idrætshøjskolen Viborg. Partiet havde ellers længe satset på, at Houlkær skulle være stedet.

- Sagen har jo siden ligget lidt stille, men nu skal vi videre, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

Økonomi- og erhvervsudvalget bestemte forleden, at hallen skal bygges ved idrætshøjskolen. Udvalget sendte sagen tilbage til kultur- og fritidsudvalget, der nu kan drible videre med planlægningen.

Projektet skal i udbud, men hvornår det sker, tør Ulrik Wilbek ikke spå om, og han udelukker ikke, at den bevilling til byggeriet, som byrådet har afsat i 2020, måske først skal tages i brug i 2021.

- Vores krav er stadig, at Viborg Svømmeklub skal finde otte millioner kroner, og at der arbejdes med at få synergier mellem hallen, klubben og højskolen, siger Ulrik Wilbek.

Han oplyser videre, at halbyggeriet tilsyneladende ikke kommer i karambolage med fredede naturarealer, hvis hallen opføres der, hvor den er tænkt - nemlig sydøst for den eksisterende svømmehal ved højskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce