Annonce
Rundt om Viborg

Øl skal sætte Fjordklyngen på danmarkskortet

Fjordklyngen har valgt at få produceret en øl. Øllen skal sjovt nok hedde Fjordklyngen.

Ugelris: På vej ud imod Ugelris Vingaard og Gaardbryggeri mødes man hurtigt med alverdens velkendte aromaer fra landet, der som en invaderende trussel hurtigt indtager næseborenes behårede luftveje. Det er helt normalt, når man kommer lidt ud af de større byområder. Men så snart man kommer ind i det lille bryggeri, mødes man med en ny, men velkendt, aroma. Duften af øl.

Grunden til, at vi besøger bryggeriet i dag, er, at bryggeriet har fået til opgave at brygge en øl til Fjordklyngen. Og hvis man ikke er velkendt med, hvad det er, så er Fjordklyngen et samarbejde mellem seks landsbyer: Låstrup, Nørre Rind, Skals, Skringstrup, Sundstrup og Ulbjerg.

Og hvorfor man vælger at være med til at producere en øl for området, er ret simpelt ifølge Hans Kurt Tougård, repræsentant fra Låstrup i Fjordklyngerådet.

- Vi vil gerne være endnu mere tydelige på landkortet. I stedet for en afvikling i lokalområderne, går vi ind for udvikling. Det kan en øl sagtens være med til at hjælpe med. Det viser også, at vi kan stå sammen om nogle ting. Noget vi kan samles om, siger han, om hvorfor man i det hele taget finder på at lave en øl.

Bryggerimester Peter Kaj Knudsen får brugt sit nye flasketapperi til dagens tapning af øl. Foto: Morten Pedersen.

Smagningen

Efter de tre repræsentanter fra Fjordklyngen i form af Inge Carlskov, formand, Hans Kurt Tougård og Tina Dahl fra Fjordklyngerådet fik prøvesmagt øllen, var det svært ikke at smage optimismen i lokalet.

- Det her kan kun blive en succes!

- Hvad siger i til eftersmagen?

- Den er rigtig god!

Ejeren af bryggeriet, Peter Kaj Knudsen, afbryder dog.

- Der er ikke tilføjet kuldioxid endnu, så den smag, I har her, er den rå øl-oplevelse, tilføjer han.

Men det kommer der altså inden Fjordklyngens generalforsamling den 24. april. Det vil samtidig også være den første mulighed for Fjordklyngens borgere at få fat i øllen.

Bryggerimesterens beskrivelse af øllen er, at den er en lys ale i belgisk stil. Sød, men ikke vammel sød. En rigtig tørstslukker. En festivalsøl.

Indtil videre har man valgt at få produceret 200 liter Fjordklyngen-øl, og hvis alt går som planlagt, så skal man have produceret noget mere. De 200 liter er blevet ligeligt fordelt i fustager og på flaske. Flasken ligner "den lille buttede" Faxe Fad flaske.

Tre yderst tilfredse repræsentanter fra Fjordklyngens bestyrelse. Fra venstre til højre: Hans Kurt Tougård, Tina Dahl og Inge Carlskov. Foto: Morten Pedersen.
Annonce

Promovering

Øllen er altså en del af den måde, man gerne vil promovere området på. Hvis man ikke gør noget for at gøre sit lokalområde populært, kan man være i fare for at miste borgere. Og det vil man egentlig helst ikke.

- Vi stræber efter at gøre området så attraktivt som muligt. En øl er bare en lille del af de projekter og tiltag vi har i støbeskeen for at udvikle og forbedre områdets omdømme og popularitet. Hvis vi vil have folk til at flytte hertil og ikke flytte herfra, så gælder det jo som med alt andet i denne verden. At sælge sig selv godt, siger formand Inge Carlskov.

- Samtidigt viser det også, at vi kan stå sammen om nogle ting i Fjordklyngen. Det, tror jeg, mange af de andre landsbysammenfund kunne lære noget af. I stedet for at konkurrere, så kunne de arbejde sammen, siger formanden videre.

Samtidig så føler Fjordklyngens repræsentanter også, at man bedre bliver hørt inde hos Viborg Kommune. Jo flere der står sammen, jo mere bliver man taget seriøst og lyttet til.

Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Alarm 112 For abonnenter

Rasmus Paludan frifundet i sag om ulovlig afbrænding: En sofa blev futtet af i haven i Rødkærsbro

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Endnu en anmeldelse om høj musik fra en Soundboks midt om natten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Alarm 112

17-årig sigtet for at kaste øl efter politiet på Nytorv

Viborg For abonnenter

Byrådsberetningen: Politikere forkaster omdiskuteret måling og ansætter 'støttepædagog til erhvervslivet'

Viborg

Det kan du opleve til Snapsting torsdag og fredag

Annonce