Annonce
Sport

Ømme faldskærmsspringere nåede 25 spring

De fem springere fra Skydive Viborg nåede 25 spring i løbet af mandagen. Privatfoto.

En gruppe faldskærmsspringere fra Skydive Viborg nåede 25 spring på en dag og satte dermed ny klubrekord.

Viborg: Op og ned - op og ned - op og ned.

Sådan gik det hele mandagen for Thomas Riisgaard, Morten Leth-Leth, Jesper Nyrum, Kenneth Dalby og Mikkel Rasmussen fra Skydive Viborg.

Den fem faldskærmsspringere indledte ved otte-tiden et rekordforsøg, hvor målet var at slå klubrekorden ved at gennemføre mellem 25 og 30 spring i løbet af dagen.

Klokken cirka 21.45 mandag aften kunne en træt Thomas Riisgaard så fortælle folkebladet, at rekordforsøget blev en succes.

- Vi ville faktisk gerne have nået et spring mere, men der opstod problemer med landingsstellet på flyet, så vi nåede 25 spring og dermed vores mål, sagde Thomas Riisgaard, der godt ville være ærlig og fortælle, at det var en flok brugte springere, der skulle i gang med at pakke de sidste ting sammen.

- Det har været helt fantastisk, men det har virkelig også været hårdt. Det kræver virkelig noget. Ikke så meget det at hænge i luften, men mere det med hele tiden at skulle ned og pakke sammen og ligge og svede i flyet, forklarede Thomas Riisgaard.

- Kroppen er godt brugt efter sådan en dag. Udover os fem, kan man ikke proppe mere ind i flyet, så ryggen er øm, og fingrene er faktisk vildt ømme af at pakke, sagde han.

Annonce

Fantastisk øvelse

Ideen til rekordforsøget opstod sidste år, hvor han tænkte, at det kunne være noget, som ikke mange andre havde prøvet tidligere.

- Det kunne jo være sjovt at lave noget, som fremtidige medlemmer måske kan gå efter at slå, og så er det jo altid fedt at vise, at man altså kan, hvis man vil, sagde Thomas Riisgaard, der også forklarede, at det var en god måde at træne intensivt på sine spring.

- Under normale omstændigheder vil det jo tage 14 dage eller en måned at få 25 spring. Her får vi det helt koncentreret, så vi får øvet nogle ting. Det er på en måde det samme som en fodboldspiller, der sparker 200 straffespark en dag i stedet for 10 eller 15, sagde Thomas Riisgaard.

Selv om kroppene værkede var de fem springere allerede mandag aften godt i gang med at tænke på næste års udfordring.

- Vi har det allerede så småt i tankerne. Men skal man længere op, så skal man virkelig lykkes. Vi har ikke holdt meget pause, men pauserne skal være endnu kortere, og man skal måske have to skærme eller folk til at hjælpe, hvis vi skal have mange flere end 25, men når vi nu nåede 25 i år, så kan vi måske gå efter 30 næste år, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce