Annonce
Rund om Viborg

Ønske om eget motionscenter snart opfyldt

Maskinerne er ved at være på plads, nu skal de bare sluttes til, så har Karup fået eget motionscenter - i Jethallen. Privatfoto

Karup får endelig et motionscenter. Med en investering på en kvart million kroner samt masser af frivilligt arbejde, åbner centret den 30. august i Jethallen.

Karup: - Mange her i byen - inklusive mig selv - har været trætte af at skulle køre til Viborg eller Herning for at træne. Nu bliver det meget nemmere, konstaterer en tilfreds Renè Jensen, formand for Jethallen og en af dem, der frivilligt har knoklet med at få indrettet lokaler og installeret maskiner, så et splinternyt motionscenter i Karup kan åbne om små to uger.

Motionscentret, der åbner officielt torsdag den 30. august, har været et længe næret ønske blandt borgere i Karup og omegn. Det er blandt andet blevet udtrykt af mange på facebooksiden "7470 Karup".

Bestyrelsen for Jethallen samlede ideen op og begyndte at arbejde med den for et halvt års tid siden.

Det har hele tiden været planen - og er det stadig - at der skal være et stort motionscenter inkluderet, når det en gang lykkes at få bygget en hal 2. Men da det godt kan have lange udsigter, blev den foreløbige løsning at etablere et "maskinrum" i et mødelokale, som nu er slået sammen med et kontor. I alt omkring 70 kvadratmeter, hvor der nu er omkring et dusin motionsmaskiner sat op.

- Mødelokalet har vi kun brugt cirka en gang om måneden, og kontoret har nærmest ikke været benyttet i et stykke tid, da vi jo ikke længere har en halinspektør men klarer den daglige drift med frivillige og et par fleksjobbere, siger Renè Jensen.

Annonce
Jethallen er meget anvendt til forskellige sportsgrene - blandt andet hockey. Nu får Karup-hallen snart et nyt tilbud - motionstræning med maskiner og håndvægte. Arkivfoto

Billigt at bruge

Det har kostet cirka en kvart million kroner at etablere motionscentret. Plus en masse frivillig arbejdskraft. Pengene havde hallen i kassen, så foruden at give karupboerne mulighed for at motions- og styrketræne, regner bestyrelsen også med, at centret kan give et overskud, der så vil kunne bruges i forbindelse med det store haludvidelsesprojekt.

Det bliver alligevel forholdsvis billigt at træne i Jethallen. 160 kroner per måned. Til gengæld er der høflig selvbetjening. Medlemmerne vil dog kunne få en introduktion til maskiner og et personligt træningsprogram af Rikke Østergaard fra fysioterapiklinikken Benefit, som Jethallen samarbejder med. Hun har også været med til at udvælge maskinerne, så medlemmerne af motionscentret kan få en "god, allround træning", som Rene Jensen udtrykker det.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce