Annonce
112

Østeuropæer erkendte sig skyldig i tyverier: Varetægtsfængslet i fire uger

Onsdag blev en tjetjensk mand varetægtsfængslet i fire uger. Arkivfoto: Morten Dueholm
En 25-årig mand fra Tjetjenien blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger efter flere tyverier i Viborg.
Annonce

Viborg: Om aftenen tirsdag den 2. juni anholdt politiet to østeuropæiske mænd, som angiveligt skulle have begået tyverier i både Lidl, Sport 24 Outlet og Elgiganten i Viborg.

Onsdag blev den ene af de to tyve, en 25-årig mand fra Tjetjenien, fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for tre forskellige forhold. Ét forhold for hver butik.

Manden, som til daglig opholder sig på et asylcenter i Ribe, erkendte anklagerne med det samme, og herefter handlede det blot om, hvad der nu skulle ske med ham.

Anklager Mette Bech Olesen krævede fire ugers varetægtsfængsling, da hun mente, at en eventuel dom ville resultere i fængsling på mere end 30 dage.

Forsvarer Lars Kaasgaard mente til gengæld, at en eventuel dom ville svare til dagsbøder eller maksimum 30 dages fængsling, og derfor mente han ikke, at tjetjeneren skulle varetægtsfængsles.

Annonce

Frygt for flere lovovertrædelser

Ifølge anklageskriftet havde manden stjålet værktøj, dagligvarer og andet fra Lidl til en samlet værdi af 1085 kroner.

I Sport24 Outlet var det en rygsæk af mærket Mols til 650 kroner, og i Elgiganten var det tre headset til sammenlagt 4788 kroner, tjetjeneren havde stjålet.

Den sigtede sagde ved grundslovsforhøret, at han stjal tingene alene, selvom overvågningen fra Sport 24 Outlet viste, at han var i butikken med to andre mænd, hvoraf den ene også blev anholdt tirsdag.

Yderligere kom det frem, at manden tidligere havde fået bøder for lignende forhold. Tilbage i marts fik han således en bøde på 1700 kroner af Midt- og Vestsjællands Politi, og i april fik han to bøder på henholdvis 1400 kroner og 5500 kroner af Syd- og Sønderjyllands Politi.

Derfor påpegede anklageren, at der var grund til at tro, at manden ville begå flere lovovertrædelser af samme karakter, hvis han nu blev løsladt.

Netop dette argument brugte dommeren, da det blev afgjort, at manden skal sidde varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce