Annonce
Erhverv

Østjysk Topmøde gør klar til grøn omstilling

Sådan så det ud, da erhvervsfolk og talere fyldte Aarhus Universitet ved Østjysk Topmøde i 2016. Arkivfoto: Jens Thaysen
Grøn er det nye sort. Det gælder også når Business Region Aarhus mandag 4. november afholder sit årlige Østjysk Topmøde i Jysk Musikteater i Silkeborg, der har grøn omstilling ved hjælp af digitale værktøjer som overskrift.
Annonce

SILKEBORG: Det er som virksomhed ikke længere nok at have flotte tal på bundlinjen.

Der bliver i stigende grad også stillet krav til, at virksomheden bidrager til en mere grøn og bæredygtig fremtid. Det kan man blandt andet læse ud af Business Region Aarhus’ invitation til det årlige topmøde, der i år rækker en hjælpende hånd ud til de østjyske virksomheder, som endnu ikke har fundet den hellige gral i form af viden om, hvordan de ved hjælp af digitale værktøjer kan gå forrest i den grønne omstilling.

- Bæredygtige og digitale løsninger går hånd i hånd, og de virksomheder – der både er digitale og grønne – vinder, lyder det blandt andet i invitationen.

Ved topmødet kan man høre forskellige østjyske virksomheder fortælle, hvordan de er med til at løse klimakrisen digitalt i deres virksomhed.

Annonce

Ingen tårer over spildt mælk

En af de virksomheder, der skal inspirere på dagen, er Silkeborg-virksomheden Au2Mate, som lever af at udvikle og levere software til primært til mejerier, men også til andre dele af procesindustrien såsom medicinal- og fiskeindustrien.

Ved hjælp af deres software kan mejerierne blandt andet overvåge deres procesanlæg og dermed se, hvor effektivt produktionen er, samt få et realtidsbillede af deres produktion. En viden, der i sidste ende kan hjælpe mejerierne til at indrette produktionen bedre, så de helt kan undgå salte tårer over spildt mælk.

- Målet for os er i sidste ende, at forbrugeren kan vælge den liter mælk, der har det mindste miljøaftryk, og for at kunne gøre det, så arbejder vi henimod at kunne kortlægge ressourceforbruget helt ned på en liter mælk, fortæller Bo Bøving, der er divisionschef i virksomhedens afdeling for MES (Manufacturing Execution Systems) og Industrielt It, i en video fra Business Region Aarhus.

Annonce

Sådan løser vi klimakrisen

Foruden Au2mate deltager også mange andre prominente talere ved begivenheden. Blandt andet kan deltagerne på dagen møde erhvervsminister Simon Kollerup, der kommer, forbi for at fortælle om, hvordan regeringen bakker op om dansk erhvervslivs klimaambitioner.

Der er også mulighed for at møde Esben Østergaard, der skabte Universal Robots i en kælder og solgte den for 1,9 milliarder kroner. Han vil fortælle om, hvordan robotter og kunstig intelligens kan bidrage til at løse klimakrisen.

Derudover vil også ekspert i globale, digitale trends Christiane Vejlø fra radioprogrammet Elektronista på Radio 24syv komme med sit bud på en Top-10 over digitale værktøjer, hun mener kan løse klimakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce