Annonce
Erhverv

Østjyske iværksættere er stærkere

Nyetablerede virksomheder i Business Region Aarhus klarer sig bedre end nye virksomheder i andre vækstområder i Danmark, viser en ny analyse af tal fra Danmarks Statistik.

Annonce

Etablerer man virksomhed i Business Region Aarhus, er der større sandsynlighed for at få succes, end hvis man vælger et af de andre vækstområder i Danmark. Det viser en ny analyse af tal fra Danmarks Statistik foretaget af Business Region Aarhus.

Virksomhedernes overlevelsesrate i regionen er således høj sammenlignet med landets øvrige vækstområder. Samtidig er antallet af nye virksomheder i forhold til den samlede virksomhedsbestand i Business Region Aarhus den højeste næstefter hovedstaden.

Annonce

Forventer flere job

-Vi kan se en løbende fremgang i antallet af virksomheder, som bliver etableret i Business Region Aarhus, og en høj andel af dem består efter fem år. Vi kan dermed forvente, at det bliver ved med at give udslag i flere arbejdspladser, så vi kan bestemt være stolte af iværksætterne i Østjylland, siger Claus Wistoft, som er formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs Kommune.

Analysen bygger på en opgørelse af udviklingen af virksomhedsetableringer i vækstområderne Business Region Aarhus, Region Hovedstaden, Udvikling Fyn, Trekantområdet og Business Region North Denmark siden årene før finanskrisen og frem til 2014.

Annonce

Fremgang i mange brancher

Antallet af nyetableringer er for de fleste branchers vedkommende vokset siden kriseåret 2009. Den største relative fremgang findes inden for informations- og kommunikationsbranchen, hvor antallet af nye virksomheder er vokset med 55 procent. Inden for kultur og fritid samt bygge-og anlægsbranchen er antallet af nyetableringer vokset med henholdsvis 52 og 42 procent.

Handel og hotel- og restaurationsbranchens iværksættere var de helt store jobskabere i 2014. De to brancher stod for knap hvert femte nye iværksætterjob.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce