Annonce
Sport

1. division er fortsat målet for Stoholm IF - men det bliver uden Viborg HK på spilledragten

Holdfællesskabet Stoholm/Viborg Håndbold er fortid efter denne sæson. Det fortæller sportschef i Stoholm IF, Carsten Andersen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Stoholm IF stopper samarbejdet med Viborg HK efter denne sæson. Der er heller ingen umiddelbare planer om at skabe noget sammen med Viborg FH, men målet er stadig at rykke op i 1. division.
Annonce

Håndbold: Samarbejdet mellem Stoholm IF og Viborg HK, som de seneste to år er gået under navnet Stoholm/Viborg Håndbold, stopper efter denne sæson.

- Det er sidste sæson, at det kører. Viborg HK har meldt sig ud af samarbejdet, for klubben har ingenting på herre- og drengesiden længere. Viborg HK havde et U17- og et U19-hold, som klubben kunne bidrage med i samarbejdet Stoholm/Viborg Håndbold, men nu er det hele blevet samlet i Viborg FH eller SIK, som jeg stadig kalder det. For det er jo i Søndermarkens IK, at spillelicensen ligger, og Viborg FH holder til, siger sportschef i Stoholm IF, Carsten Andersen.

Lige nu er planen, at Stoholm IF vil køre solo efter denne sæson. Et samarbejde med Viborg FH er i hvert fald ikke på trapperne.

- Jeg har det indtryk, at Viborg FH gerne vil gå enegang. Det er det, som de har signaleret. I Stoholm er vi stadig åben for et samarbejde, og jeg er personligt fortaler for et fælles Viborg Kommune-hold, som vil kunne være slagkraftigt i 1. division. Vi har jo de seneste sæsoner spillet en del af kampene i Viborg Stadionhal, og det vil vi gerne gøre igen, siger Carsten Andersen.

- Vi har snakket med Viborg FH, men det har ikke udmøntet sig i noget samarbejde, og der er heller ikke forhandlinger i gang, siger Carsten Andersen.

Annonce

Store ambitioner

Men hvis Stoholm IF skal klare paragrafferne alene, så mener Carsten Andersen, at klubben er godt rustet. Målet vil fortsat være at vende tilbage til 1. division.

- Det er ambitionen, og jeg tror på, at vi igen kan blive en etableret klub i 1. division. Vi har et godt sponsornetværk og træningsmiljø, og mange spillere finder det interessant at spille for os. I Stoholm kan man stadig samle 300-500 tilskuere til en hjemmekamp fredag aften, og det synes spillerne er sjovt. I eksempelvis Aarhus er man glad, hvis der sidder 50 mennesker og ser en 1. divisionskamp, siger Carsten Andersen.


Vi har snakket med Viborg FH, men det har ikke udmøntet sig i noget samarbejde, og der er heller ikke forhandlingerne i gang

Carsten Andersen


Han medgiver, at Stoholm IF har svært ved at få gang i en ungdomsafdeling, som kunne være en fødekæde til seniorholdene. Men så må man klare sig på andre måder.

- Efter U15 tager spillerne typisk på idrætsefterskoler og college. Vi kan hente nogle enkelte hjem igen, men ellers skal vi ud og finde spillere. Det er vores rolle. Men vi har da tænkt over, hvordan vi skal gribe tingene an fremover, men der er ikke noget konkret endnu, siger Carsten Andersen.

Det er der heller ikke på trænerfronten, hvor det står klar, at den nuværende cheftræner for 2. divisionsholdet, Allan Kjær, stopper og fortsætter i Viborg FH.

- Vi har allerede haft møder med nogle navne, og forhåbentlig kan der blive meldt noget ud i nærmeste fremtid, siger Carsten Andersen.

Stoholm IF er godkendt som kontraktklub, men økonomien i 2. division er ikke til at have spillere på kontrakt. Det kan først ske i 1. division, hvor sponsorgrundlaget er større, fortæller Carsten Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce