Annonce
Sport

10-årige Mathias skal til VM i gokart: - Måske skal vi en tur på mountainbiken

Den øverste podieplads er ikke uvant for Mathias Vester Kjellerup. Men familien har ingen anelse om, hvorvidt Mathias kan komme i nærheden af den til VM. Privatfoto
Mathias Vester Kjellerup er kun 10 år gammel, men til januar skal han til sit første VM i gokart. Nu skal formen bare holdes ved lige henover julen.

Motorsport: Tilbage i oktober sikrede 10-årige Mathias Vester Kjellerup sig titlen som danmarksmester i microklassen.

Med titlen fulgte også en billet til VM i Portugal, og selvom coronaen stadig fylder i verden, så er han nu tilmeldt løbet i januar.

- Vi har fået at vide, at løbet bliver kørt. Så vi har bestilt flybilletter og lejlighed dernede, siger far René Kjellerup.

Annonce

Det er første gang Mathias, far René, og formand for Viborg Motor Klub, Kim Pedersen, skal til VM - derfor aner de heller ikke, hvad de skal forvente af det store event.

- Vi får jo en cart dernede, men det er ikke den samme slags som vi selv kører. Men det tror jeg nu nok, at Mathias finder ud af. Men vi aner slet ikke, hvad vi kan have af forventninger. Lidt over 70 kørere skal med til eventet, og her skal man kvalificere sig til finaleløbet, hvor der er 36 kørere. Så vi går efter finaleløbet, og så tager vi den derfra, siger René Kjellerup, som også fortæller, at mor Tina Kjellerup og lillebror Andreas skal med til Portugal.

Rolig med sodavand og slik

Løbet, og alt omkring det, foregår fra den 23. januar til den 30. januar. Normalt ville løbet være kørt i oktober eller november, men coronaen har altså også haft konsekvenser i denne del af motorsportsverden.

- Normalt ville man komme direkte fra sæsonen og så ind til VM - men da man har rykket det på grund af corona, så falder det lidt til jorden for os. Vi kan ikke træne i hverdagene længere, fordi det er for mørkt, når Mathias får fri fra skole, siger René Kjellerup.


Bare han ikke sætter sig til at drikke for meget sodavand og spise for meget slik.

René Kjellerup


Udover den manglende træning er der heller ikke flere løb i Danmark, så nu handler det om at tænke alternativt.

- Bare han ikke sætter sig til at drikke for meget sodavand og spise for meget slik. Vi har snakket om, at tage mountainbiken og komme ud at cykle, så det kan godt være, at en del af juledagene kommer til at blive brugt på det, siger René Kjellerup.

Der har dog været plads til nogle enkelte træningsløb, og det har faktisk vist sig, at være rigtig godt givet ud for den unge Mathias.

- Her bliver starten afgjort ved lodtrækningen, så i stedet for at starte helt i front, som han plejer, så har han startet nede i feltet og har derfor skulle arbejde sig op gennem feltet, og det har været rigtig god træning for ham, siger René Kjellerup med hentydning til, at Mathias næppe kommer til at starte i front i Portugal.

- Vi har hørt om nogle forældre, som betaler op til 100.000 kroner for en weekend, hvor drengen bare kommer med en taske i hånden og så er der bare et komplet team, som arbejder for drengen. De er simpelthen bare skolet til det her fra start, så jeg tror ikke, at Mathias kan være med helt deroppe, siger René Kjellerup.

Men uanset hvordan det hele går rent resultatmæssigt, så bliver det uden tvivl en stor oplevelse for Mathias - og for resten af familien.

- Det er jo noget helt andet end Løvelbanen. Det er jo et motorsportscenter med Formel 1-bane, så det bliver meget anderledes fra det vi kender, siger René Kjellerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce