Annonce
Viborg

10. Center Viborg får elite-linje

FODBOLD - STRAFFESPARK. PRIVATFOTO.

Det såkaldte eliteidrætsspor giver unge talenter mulighed for at forbedre sig inden for deres sport, samtidig med at de tager 10. klasse.

Fra skoleåret 2016/2017 bliver det muligt for unge talentfulde sportsudøvere i Viborg Kommune at kombinere eliteidræt med folkeskolens 10. år. Eliteidrætsklasser har de seneste par år været en realitet på Nordre Skole og bliver nu udvidet til også at omfatte 10. klasse på 10CV - den kommunale 10. klasse under Viborg Ungdomsskole.

LASSE - BUTTERFLY

Tilbuddet er oprettet gennem et samarbejde mellem Viborg Elite og Viborg Ungdomsskole og vil henvende sig til elever med højt idrætsmæssigt niveau inden for deres sportsgrene, der har lyst til at optimere deres udvikling.

VIBORG KATEDRALSKOLE

»Derudover er det et krav, at eleven udviser seriøsitet og engagement i sin skole og træning,« står der i beskrivelsen for 10CV's elite-spor.

Annonce

Ingen kompromiser

For leder af 10CV, Roald Kiilerich, er det nye tilbud oplagt for de unge talenter.

»De skal selvfølgelig have muligheden for at tage en 10. klasse og samtidig blive støttet og udviklet i deres sport. Derudover ligger eliteidrætssporet rigtig godt i tråd med 10CV's øvrige opbygning, hvor vi i forvejen kører spor, der udvikler de unge inden for en række interessefelter,« fortæller Roald Kiilerich, der - og det er måske værd at nævne i denne sammenhæng - er tidligere målmand for VFF's førstehold.

Undervisningen på 10CV's elite-spor er bygget op, så det udvikler talenterne samtidig med, at det ikke går på kompromis med fagligheden. Sidstnævnte er en kæphest for Roald Kiilerich.

»På 10CV har vi en stærk tradition for faglighed, afklaring og personlig udvikling hos eleverne, uanset hvilket spor de går på. Det kommer vi ikke til at give køb på,« slår han fast.

Hos Viborg Elite glæder eliteidrætskoordinatorerne Lone Simonsen og Ole Lund Bitsch sig over det kommende samarbejde samt over at kunne tilbyde et bindeled mellem folkeskole og ungdomsuddannelse, hvor uddannelse og eliteidræt kan kombineres.

»Det betyder rigtig meget for vores eliteidrætsudøvere i Viborg Elite at have denne mulighed,« forklarer de.

Annonce

Professionel undervisning

På 10CV er det Mads Møller Mikkelsen, der er tovholder, kontaktlærer og underviser på elite-sporet. Mads Møller Mikkelsen har igennem en årrække været fast lærer på 10CV og er spiller og træner for VHK.

Han vil blandt andet undervise i fordybelsesfaget, der har til formål at dygtiggøre eleverne inden for deres specifikke idræt. Faget vil skabe sammenhæng mellem teori og praksis og dermed give kompetence i et idrætsliv på eliteniveau.

10CV holder åbent hus på torsdag den 14. januar, hvor alle interesserede kan få mere at vide om elite-sporet. Oplysninger om tilmelding og opbygning kan findes på viborgungdomsskole.dk/10CV eller viborgelite.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce