Annonce
Viborg

Vuggestuer jubler: Får 11 millioner kroner til sårbare småbørn

Der er fra en statslig pulje kommet næsten 11 millioner kroner til Viborg Kommune. Pengene fordeles blandt syv vuggestuer, der har indskrevet udsatte og sårbare småbørn.
Fra en særlig statslig pengepulje, der er rettet mod sårbare og udsatte småbørn, har syv vuggestuer i Viborg Kommune fået 11 millioner kroner frem mod udgangen af 2022.
Annonce

Viborgegnen: - Vi kan næsten ikke få armene ned, siger en meget glad og meget optimistisk områdeleder Anne-Mette Marling, da folkebladet fanger hende telefonisk i Rødkærsbro Børnehus, hvor hun også lige passer et job som midlertidig leder.

Hendes begejstring skyldes, at Viborg Kommune torsdag fik besked på, at syv vuggestuer i kommunen har fået del i en særlig statslig pengepulje, der er målrettet udsatte og sårbare børn.

De syv vuggestuer får over de næste tre år i alt næsten 11 millioner kroner, og pengene skal altså bruges, således at sårbare og udsatte 0-2-årige får en bedre start på livet.

- Vi ved jo, at det er meget afgørende med en tidlig indsats, så derfor betyder de 11 millioner kroner meget. Vi kan nu ansætte mere personale, for selvom der er store forskelle fra barn til barn, så har alle disse sårbare og udsatte børn brug for trygge rammer med tæt voksenkontakt, siger Anne-Mette Marling.

Pengene bliver fordelt til de syv vuggestuer i forhold til, hvor mange børn de har i målgruppen. Vestbyens Børnehus er tildelt godt tre millioner kroner, mens Lyngens Børnehus har fået godt to.

Formanden for børne- og ungdomsudvalget i Viborg Kommune, socialdemokraten Per Møller Jensen, deler Anne-Mette Marlings begejstring.

- Det er glædeligt, at vi er blevet tilgodeset i forhold til syv lokale daginstitutioner med omkring 11 millioner kroner til opnormering i vuggestue-afsnit i 2019-2022. Det kan vi passende kalde en dejlig "julegave", som vil gøre gavn og supplere i forhold til de ekstra penge, som vi lokalt allerede har afsat i 2020 og årene frem, siger han og føjer til:

- Nu håber vi så bare, at når pengene fra minimumsnormeringer kommer, at de bliver tildelt kommunen og ikke de enkelte institutioner, så vi selv kan fordele pengene der, hvor behovet er størst.

Det er nemlig ikke blandt partierne bag finansloven aftalt, hvorledes de øgede bevillinger til mere pædagogisk personale skal fordeles. SF og Enhedslisten mener som udgangspunkt, at pengene så at sige skal sprøjtes direkte ind i institutionernes blodkar, mens altså Socialdemokratiet mener, at pengene skal ryge ind i hovedpulsåren (kommunekassen) først.

Sådan fordeles pengene

Syv vuggestuer i Viborg Kommune får del i de cirka 11 millioner kroner, der kommer fra en statslig pulje. Pengene skal bruges på mere pædagogisk personale målrettet sårbare og udsatte børn i alderen 0-2 år. Pengene gives i perioden 2019-2022.

Børnehusene Stoholm: 1.511.390 kroner

Børnehuset Kokholm: 1.802.040 kroner

Lyngens Børnehus: 2.107.223 kroner

Nørreå Børnehus: 792.027 kroner

Rødkærsbro Børnehus: 741.162 kroner

Skals Børnehus: 821.090 kroner

Vestbyens Børnehus: 3.051.842 kroner

Annonce
Annonce
Viborg

Det er en opgave, vi må løse

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Annonce