Annonce
Viborg

1100 sygehusansatte er vaccineret

En gruppe sygehusansatte fik mandag den anden dosis vaccine mod covid-19. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Regionshospitalet Viborg
Mandag begyndte læger på sygehuset at vaccinere en del af deres kolleger mod covid-19 for anden gang. Flere end 1000 på sygehusene i midten af regionen har fået det første stik.

Viborg: Sygehuset i Viborg er ikke overraskende den største enkeltarbejdsplads i byen, hvor flest ansatte varetager kritiske funktioner og samtidig har størst risiko for at blive smittet med corona-virus.

Omkring 1100 ansatte på sygehuset i Viborg, og de hospitaler som også hører til Hospitalsenhed Midt (HE Midt), var mandag middag vaccineret for første gang. Omkring 200 ansatte i gruppen "særlig udsat for smitte" mangler dette første stik.

I samme stund begyndte læger på hospitalet at vaccinere en del af deres kolleger for anden gang.

Det oplyses fra sygehusets kommunikationsafdeling.

HE Midts kvote af vacciner er af hospitalsledelsen og husets såkaldte "covid-task force" fordelt til de mest udsatte afdelinger. Herefter er det så op til ledelserne i de pågældende afdelinger at fordele vaccinerne blandt deres medarbejdere.

Prioriteringen sker ud fra en vurdering af, hvor eksponeret den enkelte medarbejder er i forhold til smitterisiko, og hvor kritisk deres funktion er.

Vaccinen er et tilbud til medarbejderne, og hospitalet oplever generelt, at de ansatte er meget interesserede i at blive vaccineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce