Annonce
Rundt om Viborg

116 detektormænd og -kvinder til træf i Låstrup

Der plejer at være mulighed for at gøre gode fund på markerne omkring Låstrup. Privatfoto
Annonce

Låstrup: Midtjysk Detektorforening holder i weekenden fra den 13. til den 15. september det årlige, stort anlagte ”Midgårdstræf” med udgangspunkt fra Kulturcenter Værestedet i Låstrup. 116 detektorfolk har tilmeldt sig arrangementet - det største antal i foreningens historie. At det er populært er forståeligt. Området er rigt på fortidsminder, og de to foregående år har man gjort mange spændende fund, hvoraf nogle er endt på Nationalmuseet.

Også hos områdets lodsejere, som lægger jord til de mange detektorfolk, er arrangementet populært, ikke mindst takket være den gode dialog, der er med arrangørerne før, under og efterfølgende, hvor de involverede inviteres på en middag med foredrag om, hvad der er fundet, og hvad det kan fortælle os om fortiden.

Det er tredje år i træk, at Fjordklyngen er værter for de mange deltagere. Mange frivillige fra alle seks byer er i gang de tre dage, da Fjordklyngen står for al forplejning. Der skal bages boller og kager, smøres 302 burgerboller, laves morgenmad og to retters aftensmad fredag samt festmiddag lørdag. Det plejer at være en sjov og hyggelig weekend, hvor man lærer nye folk at kende.

Tovholdere er Eva Nielsen fra Låstrup og Inge Carlskov fra Skringstrup. De vil være til stede hele weekenden og opfordrer andre, der har lyst og mulighed, til at melde sig med et par timers hjælp en eller flere af dagene. Der plejer at være et pænt overskud, som går til Fjordklyngens arbejde.

Søndag formiddag fra klokken 10 til 12 er der åbent hus på Kulturcenter Værestedet, hvor alle interesserede er velkomne til at komme og se, hvad der er fundet i løbet af weekenden. Her vil det også være muligt at købe kaffe og kage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg HK For abonnenter

2020 har været det værste år nogensinde - men forlængelse giver skadet stregspiller grønt fremtidshåb

Annonce