Annonce
Bjerringbro

1300 deltagere: Bjerringbro fyldes med olympiske lege

Det meste af verden kommer til Bjerringbro, når Grundfos om nogle uger holder sin traditionsrige olympiade. Arkivfoto
Der bliver masser af sportslige aktiviteter at kigge på, når 1300 olympiadedeltagere fra Grundfos dyster i alverdens sportsgrene.
Annonce

Bjerringbro: Det er ikke kun løbere, der får sved på panden i Bjerringbro den 1. juni.

Fra den 30. maj og frem til den 2. juni afholder Grundfos sin traditionelle olympiade med 1300 deltagere, hvoraf de 710 kommer fra andre lande end Danmark.

Det er de traditionelle sportsgrene, som man oplever ved de officielle olympiske lege, der også er på programmet til Grundfos Olympics, og stort set alle disciplinerne finder sted i Bjerringbro.

Det gælder også for kajakroerne, der padler på Gudenåen med start fra broen ved Møllebækken lørdag i tidsrummet 8 til 15. De skal en tur ned ad åen og tilbage igen.

- Det betyder, at der vil være masser at se på, når man nu alligevel er på sportspladsen i forbindelse med Gudenåløbet, fortæller Rasmus Søelund der sidder i Grundfos' olympiadekomite.

Annonce

Kæmpe fest

Generelt forsøger Grundfos at lægge stort set alle sine sportslige aktiviteter i Bjerringbro. Det gælder også atletik- og fodbodbolddelen, de foregår i Bjerringbro Idrætspark.

Rasmus Søelund er udmærket klar over, at faciliteterne på station ikke helt lever op til internationale standarder, men det bekymrer man sig ikke om.

- For os er det mere vigtigt, at det hele forgår i Bjerringbro, så alle får en fornemmelse af sammenhold, og der bliver en god opbakning. Sidste gang havde vi taget squash med som en disciplin, men det betød, at vi havde 20 deltagere, der spillede i en kold og tom hal i Viborg, og det var ikke optimalt, forklarer Rasmus Søelund med et smil.

Olympiaden lægger ud med en stor åbningsceremoni torsdag, hvor faklen tændes, og så er der ellers sportslige aktiviteter hele fredag og lørdag, inden der sluttes af med en kæmpe fest lørdag, hvor der er 1800 deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce